Læsetid: 3 min

GUN-BRITT ZELLER - drevet af passion og styrke

Stjernefrisøren med det smukke kridhvide hår!

Gun-Britt er faktisk 72 år og arbejder stadig på fuld tid (hun har sin egen salon Gun-Britt Coiffure, som du finder her).
Hun har været frisør i 58 år!
Flyttede hjemmefra og startede på frisøruddannelsen allerede som 13-årig.

Gun-Britt lægger ikke skjul på, at hun arbejder rigtig meget, og jeg kan da godt komme med mit bud på spørgsmålet om, hvordan hun finder energien og drivkraften til stadig at være i gang.

Og ikke bare i gang – men til stadig at være pionér inden for det fag, hun har revolutioneret og løftet til nye højder.


For selvom man kan komme rigtig langt på sin passion, så har vi nok alle sammen set eksempler på, hvordan man kan brænde så meget, at man brænder ud.

Så hvad skal der til?
For at kunne blive ved med at gøre dét man elsker, og dét som gør en forskel, i så mange år? SÅDAN ØGER DU DIN ARBEJDSKAPACITET

Rent fysiologisk handler det om at kunne oparbejde en tilstrækkelig stor arbejdskapacitet og arbejde på at flytte din grænse for, hvor meget kan du yde, inden du bliver træt og stopper.

Så du bliver i stand til at kunne klare mere intensitet i din træning og dit liv, kunne restituere hurtigere fra det og have energi til mere.

Måden at øge din arbejdskapacitet på – fysisk og mentalt – er gradvist og systematisk at vende systemet til højere krav, så selv svære ting opleves lettere og koster mindre energi. 

Krav og restitution er imidlertid nødt til at følges ad.
For du bliver kun stærkere og mere udholdende af de udfordringer, som du er i stand til at restituere fra.

Og du restituerer bedst ved IKKE at køre til grænsen hver eneste gang.
I stedet skal du udfordre dig selv ofte, men ikke til udmattelse.


Og før du begynder at arbejde hårdere eller længere, så skal du øge din hyppighed, så pauserne mellem dine udfordringer bliver kortere.

Godt nyt er, at styrketræning øger din arbejdskapacitet væsentligt – ikke blot fysisk, men også mentalt.


Hjernen tillader dig simpelthen at yde mere, når den får signaler fra et sikkerhedsnet af aktive muskler. 

Og det er noget, som Gun-Britt kender til: 
 
Jeg har altid dyrket sport, og det, tror jeg, har holdt min krop.
For nogle år siden fik jeg konstateret knogleskørhed, og det klarer jeg også med sport.

Lægerne siger, at mit aktive liv er med til at holde mit skelet. Og det er også det, jeg siger til alle de unge ude i salonen: Dyrk noget styrke og træning, så I bliver stærke.”

- har Gun-Britt Zeller, der selv træner fem gange om ugen, udtalt.
Denne hyldest er derfor til Gun-Britt for hendes energi, viljestyrke og bevis på, at man kan, hvad man vil, langt op i alderen - også trods knogleskørhed.  

Jeg har dedikeret øvelsen GUNS BLAZING til Gun-Britt, fordi jeg har set, at én af hendes yndlings-maveøvelser er leg raises.

Den har jeg et godt (og bedre, vil jeg også mene) alternativ til, som ikke bare ret hurtigt øger din styrke, men også din udholdenhed.

På engelsk siger man i øvrigt om én, der kommer med en masse energi og viljestyrke, at man kommer med “guns blazing”!

Her får du øvelsen GUNS BLAZING:

(har du problemer med at se videoen, er du måske ved en fejl kommet til at sige nej til cookies - klik på det lille sorte ikon nede i højre hjørne og vælg 'tillad alle'):Gun-Britt foto credit: Flemming Leitorp

Skriv en kommentar

Mød Anna Bogdanova, adfærds- og træningsekspert

Jeg har de sidste 15+ år lært titusindvis af kvinder, hvordan de får skabt en regelmæssig træningsrutine med 5 minutters mikrotræningsbidder, der er målrettet både nervesystem og muskler, så de får adgang til meget mere styrke, frihed og energi i deres hverdag. 

Spørger du mig, er denne højeffektive træning den vigtigste investering i din fremtid.

Læs mere her

LÆS FLERE ARTIKLER

HVAD ER DIN IDEALVÆGT?

HVAD ER DIN IDEALVÆGT?

Rigtig mange kvinder har et urealistisk billede af, hvilken vægt der er deres idealvægt. Få svaret på, hvad du i stedet bør have fokus på. Læs mere

DET ER IKKE SYND FOR DIG!

DET ER IKKE SYND FOR DIG!

Det er ikke synd for dig, når du træner efter dagsformen og måske er nødt til at skalere en øvelse eller træning ned. Det er derimod at træne klogt.  Læs mere