Læsetid: 4 min

3 TIP: SÅDAN FÅR DU STÆRKERE OG MERE SPÆNDSTIGE ARME

Vil du have stærkere og mere spændstige arme? Sådan akut... lige-nu-og-her resultater?
 
Så er du langt fra den eneste.
I nogle måneder har Signe trænet mine programmer som en slags bootcamp til magasinet FIT Living, og det var lige præcis, hvad Signe ønskede. Hun skulle ikke tabe sig. Hun er uddannet pilatesinstruktør, så hun bevæger sig meget, men i det daglige arbejder hun med markedsføring, så hun sidder også meget stille. Hun havde problemer med ondt i lænden, og så var der de der arme. Signe syntes selv, at hun havde svært ved at løfte sig selv op i en push-up eller håndstand. De der arme måtte gerne blive stærkere. Mere spændstige. Og hvad gør man så?
De fleste tænker nok: masser af armbøjninger, masser af håndvægte, masser af øvelser bare for armene.
Ja. Og nej.
 

EN STÆRKERE KROP

Hvis du vil have stærkere arme, får du nemlig ikke det optimale udbytte ud af at fokusere isoleret på armene. Du skal have fat i hele kroppen. Tænk på det sådan her; hvis fundamentet er ustabilt, skal der ikke meget til at vælte dig – og du kan i hvert fald ikke ret meget med armene.
Du skal derfor have styr på dit fundament. Og her mener jeg især den store rygmuskel. For bygger du styrke op her – i kroppens næststørste muskelgruppe lige efter balderne – kan du faktisk overføre al den styrke fra din kerne, fra hele kroppen, videre til dine arme.

Signe kom altså for at få stærkere arme – men hun fik så meget mere med. Det gjorde hun, fordi vi også arbejdede med hendes kropsbevidsthed, så hun kunne få ordentlig kontakt til sine led og muskler. Så hun kunne få adgang til sin muskelmasse i hele kroppen. Altså meget mere muskelmasse end kun musklerne i armene. Og deraf flere resultater. 

Drømmer du, lige som Signe, om stærkere og mere spændstige arme,
så får du her 3 tip til din træning fra mig:   

1: Brug hele kroppen
Selvom fokus er på at få stærkere arme, skal du have hele kroppen i spil.
Du skal have aktiveret så meget muskelmasse som muligt, så du kan løfte tungere og mere kraftfuldt. Det kræver, at din krop hænger godt sammen – at din overkrop og din underkrop ’taler sammen’, så at sige. Når der er god forbindelse mellem over- og underkrop, løfter du nemlig ikke kun med armene, men bruger hele kroppen, og du kan derfor træne med meget større kraft. Du vil opleve, at når du træner dine arme, træner du også mave, ryg og bækkenbund – og omvendt!

Prøv denne øvelse, som aktiverer den store, brede rygmuskel – lattissimus – der forbinder ryg, arme og bækken, så den bygger bro mellem din over- og underkrop og giver dig en følelse af, at din krop hænger bedre sammen.2. Skru op for spændingen
Der er rigtigt meget styrke til dine arme, gemt i dine hænder.
Når du griber hårdt fat om en kettlebell, kan du nemlig styre, hvilke muskler der skal fokus på. Du kan simpelthen bruge dit greb. For ved at åbne og lukke hånden kan du forstærke aktiveringen af dine muskler i bevægelsen. Du kan fx se i denne video, hvordan du kan flytte muskelaktiveringen fra spænding i din overarm til stabilisering omkring dit skulderblad – ved at klemme til omkring din kettlebell.

Det samme gælder, når du laver armbøjninger.
Hvis du ikke har den rette spænding i de rette muskler, kan du lave masser af armbøjninger uden anstrengelse. Men også uden resultater. Dine arme bliver ikke stærkere. Eller mere spændstige. Hvis du vil have resultater fra dine armbøjninger, skal du lære at styre spændingen i musklerne. Og det kan du gøre ved at skrue hænderne ”ned” i gulvet. Som om du skulle dreje på nogle meget store knapper, mens du skubber gulvet væk fra dig. Det giver dig akut mere styrke i armene.

I videoen her kan du se, hvordan du kan skabe større spænding i bundingen af dine armbøjninger. Så kan du nøjes med at lave færre af dem – men få flere og bedre resultater!3. Træn din kerne – og løft tungere
Du vil gerne have stærkere arme, så dem skal du selvfølgelig træne.
Men hør... det giver faktisk mere mening at træne hele kroppen. For samlet set kommer du til at løfte mere vægt, når du vælger øvelser, der træner hele kroppen. Det styrker din kerne. Og når du styrker din kerne, vil du kunne overføre styrken videre til dine arme. Du kan løfte med hele kroppen. Så du kan løfte tungere.  Og få bedre resultater = de der stærkere og mere tonede arme!

Prøv fx at træne Push Press og Hold som på videoen herunder.
Så får du aktiveret meget mere muskelmasse, end hvis du kun havde fokus på dine arme. Du former musklerne nemmere. Du forbrænder fedt nemmere.


 
Vil du træne mere?
Tag et kig på programmerne i min shop - er drømmen stærke og definerede arme, vil jeg anbefale dig at kigge under kategorien HIGH DEFINITION lige her

Skriv en kommentar

Mød Anna Bogdanova, adfærds- og træningsekspert

Jeg har de sidste 15+ år lært titusindvis af kvinder, hvordan de får skabt en regelmæssig træningsrutine med 5 minutters mikrotræningsbidder, der er målrettet både nervesystem og muskler, så de får adgang til meget mere styrke, frihed og energi i deres hverdag. 

Spørger du mig, er denne højeffektive træning den vigtigste investering i din fremtid.

Læs mere her

LÆS FLERE ARTIKLER

HVAD ER DIN IDEALVÆGT?

HVAD ER DIN IDEALVÆGT?

Rigtig mange kvinder har et urealistisk billede af, hvilken vægt der er deres idealvægt. Få svaret på, hvad du i stedet bør have fokus på. Læs mere

DET ER IKKE SYND FOR DIG!

DET ER IKKE SYND FOR DIG!

Det er ikke synd for dig, når du træner efter dagsformen og måske er nødt til at skalere en øvelse eller træning ned. Det er derimod at træne klogt.  Læs mere