Læsetid: 2 min

DET NYE YOGA ER... NEUROFLOWS!

Yoga, som har fået 300+ millioner mennesker verden over ned i kroppen... 

... har fået seriøs konkurrence. 


Stigende mængder af forskning i koblingen mellem hjerne og krop - og især det sidste årtis opdagelser inden for nervesystemets plasticitet (evnen til at skabe forandringer og lære nyt hele livet igennem, selv når man ikke ung længere)... 

... har gjort det muligt at gå meget målrettet og terapeutisk til træning.

Med nøje udvalgte øvelser og cues (instruktioner) har du stor mulighed for ret præcist at "dække dine blinde vinkler", så der opstår en større forudsigelighed - og dermed tryghed - i nervesystemet. 

 

Lad mig præsentere NEUROFLOWS 

Øvelser, som opgraderer hjernens oversigt over din krop og ikke blot efterlader en rar følelse af at være kommet ned i kroppen - men også iværksætter en kaskade af positive virkninger resten af dagen. I dit nervesystem, i dine hormoner og i dit immunsystem. 

Flows arbejder både lokalt og helhedsorienteret på samme tid. 
De er den ideelle mikro-intervention.

MEN HVAD ER SÅ FLOWS?

Flows er relativt blid træning, der skaber ro og (gen)opbygger din krop. Flows er baseret på en række rekalibrerende øvelser, der visker din krops tavle ren, så du med det samme får forbedret motorik, koordination og muskelaktivering. 

Med rolige bevægelser, fokuseret muskelspænding og varieret sansestimulering rekalibrerer du dit nervesystem og gør din krop klar til at bevæge sig. Flows er derfor et centralt element i al træning, da det er med til at gøre din komfortzone i forhold til fysiologiske forandringer større.

Træning med flows er vigtig for bl.a. bevægefrihed, smertelindring, styrke og kraftudvikling. 

 

HVAD KAN DU BRUGE FLOWS TIL?

Jeg anbefaler alle at have en regelmæssig praksis med flows for at forbedre bevægefrihed, stresshåndtering, kropsbevidsthed og generelt velvære. Du kan også bruge flows som opvarmning til din styrketræning, som smertelindring eller som aktiv restitution. 

Når du laver flows, vil du opleve, at du:

  • bliver stærkere
  • kan bevæge dig mere frit og uden begrænsninger
  • har mere overskud til resten af dagen
  • får lyst til at træne, selv på den mest uoplagte dag
  • kan trække vejret mere frit og nemmere mobilisere energi til træning
  • kan koncentrere dig om at være tilstede i din krop under træningen, mens alle de flakkende tanker om hvad du ellers skal nå, kommer på afstand
  • ikke længere kan mærke de gamle smerter, skavanker og "auch"-fornemmelser i samme grad, som du plejer 

 

Du kan bruge flows som både førstehjælp til spændinger eller ubehag og som opvarmning til din styrketræning - og du finder flows i alle mine træningsprogrammer. 

Skriv en kommentar

Mød Anna Bogdanova, adfærds- og træningsekspert

Jeg har de sidste 15+ år lært titusindvis af kvinder, hvordan de får skabt en regelmæssig træningsrutine med 5 minutters mikrotræningsbidder, der er målrettet både nervesystem og muskler, så de får adgang til meget mere styrke, frihed og energi i deres hverdag. 

Spørger du mig, er denne højeffektive træning den vigtigste investering i din fremtid.

Læs mere her

LÆS FLERE ARTIKLER