Læsetid: 4 min

Anne Skare Nielsen – rebel før, nu og i fremtiden

Anne Skare Nielsen er en førende fremtidsforsker, og en af de mest efterspurgte foredragsholdere i Norden - og så har hun en evne til at løfte selv det tungeste humør i ethvert rum, fysisk som digitalt, som hun træder ind i.
 
Hun er både en tornado, som kan løfte dig op og udvide din horisont, og orkanens øje, der kan give dig ro og fokus, så du kan træffe dine egne beslutninger baseret på fremtidens mange muligheder.

Når Anne taler om, hvad der ven­ter os forude, er hun fuld af håb og tillid— og det er rart at høre i en ver­den fuld af kriser.

Derfor vil jeg gerne sende en hyldest til Anne Skare Nielsen i dag –
jeg elsker, at hun insis­ter­er på, at alle løs­ninger lig­ger på den anden side af katas­tro­fe­tanker og bekymringer.

At hun
åbner døren til fremtiden for os og viser, at den ikke er farlig. Den bliver bedre dag for dag.

Verden er ikke af lave. Den er ved at blive lavet.”
- Anne Skare Nielsen

Anne Skare Nielsen underviser futurister i “fremtidssans” – og har skrevet en anbefalelsesværdig bog af samme navn (find den her).

Fremtidssans handler om at kunne navigere i fremtiden og træffe beslutninger i en stadig mere kaotisk og kompleks verden - alene og sammen med andre. 
Meget af dét vi oplever nu, har vi aldrig prøvet før.

Derfor kan vi heller ikke løse fremtidens problemer ud fra fortidens erfaringer.
Vi kan heller ikke løse dem i en konstant tilstand af frygt – det skaber hverken læring eller innovation.

Ligesom man heller ikke skaber læring eller varige forandringer, når man træner til udmattelse.
“Jo ældre vi bliv­er, des mere imødek­om­mende skal vi være for crazy, radikale idéer, for­di fremti­den bliv­er radikalt anderledes.

Der er grund til at være superoptimistiske. Alt bliver godt. I løbet af de næste 10 år bliver alting bedre. (...).

Vi har haft finanskrise. Og så kom truslen om disruption og kunstig intelligens, som ingen rigtig forstod, hvad var. Men vi har fået at vide, at nu kommer det og spiser vores arbejdspladser.

Det samme med flygtningene, vi har fået at vide, at de kommer og spiser os allesammen. Og at vi på grund af klimakrisen snart ikke har nogen planet at bo på…


Vi får at vide, at de gamle bliver for gamle. At der er for få unge, og at de i øvrigt er for dumme, og at vi alle sammen enten er for dovne eller for hårdtarbejdende. Det hele er frygtbaseret.

Jeg siger, at alt bliver godt, fordi nu gider folk ikke det frygtbaserede mere. Nu vil vi gerne have håb og nye løsninger - og i øvrigt også mere personligt oprør, hvor vi bare gør tingene selv.”
- Anne Skare Nielsen

VI SKAL HOLDE FLERE PAUSER

Netop det her med at gøre oprør, mener Anne Skare Nielsen er med til at gøre forskellen i fremtiden. Hun ser en trend i samfundet, som hun kalder ‘Fra pedeller til rebeller’.

“Jeg kan simpelthen mærke det, når jeg er ude og tale med folk. Mange gør bare tingene selv, hvis de støder på for mange nej’er.”
- Anne Skare Nielsen
Pedeller er, ifølge Anne Skare Nielsen, dem der bare vil vedligeholde det eksisterende. Rebellerne vil til gengæld smadre det hele og starte helt forfra.

Der sker ifølge Anne i stigende grad et skift i vores måde at leve på, hvor vi går…

‘Fra mere til bedre’

og

‘Fra pension til pauser’

Vi skal holde længere på arbejdsmarkedet, og skolen slutter aldrig.

Vi vil holde pauser gennem tilværelsen, prioritere andet end arbejde højt, og ændre vores behov og drømme gennem livets mange faser. Og vi vil ikke bare have et længere liv, men et bedre – stærkere – liv.

Disse ord står på første side i Anne Skare Nielsens bog “Fremtidssans”:


En pessimist siger: “Det er altid mørkest, før det bliver helt, helt sort.”

En optimist siger: “Det er altid mørkest lige før daggry.”


En turist siger: “Nå”. Og går så på opdagelse, både når det er lyst og mørkt.


En futurist siger: “Om det er mørkt eller lyst, er lige meget.
Uanset hvad, skal du have fingeren ud og skabe noget godt.”


Når det handler om styrketræning, af den effektive slags, er pauserne også vigtige – lige så vigtige som selve træningen. Faktisk en del af din træning!

Uden dem når du ikke at restituere, og du vil ikke kunne lave næste runde med samme høje kvalitet som forrige runde.
Uden pauser daler den samlede kvalitet af din træning, fordi du ikke er i stand til at generere den power, der faktisk skal til for at få det fulde udbytte af træningen.

Og risikoen for skader – og træningsudfald, som er de alt for lange pauser på uger, måneder eller år! – meget større.

Denne hyldest er derfor til Anne Skare Nielsen for at sætte pauser på programmet for fremtiden. Pauser i træning, mellem træninger, på jobbet, i hverdagen, i livet. 

Jeg har dedikeret øvelsen
FUTURE REBEL til hende – for den vil lige netop give dig den rebelske energi, der skal til for at få fingeren ud, gå ind i fremtiden og gøre en forskel! 

Her får du FUTURE REBEL:
(har du problemer med at se videoen, er du måske ved en fejl kommet til at sige nej til cookies - klik på det lille sorte ikon nede i højre hjørne og vælg 'tillad alle'):Anne Skare Nielsen foto credit: 
Martin Bubandt

Skriv en kommentar

Mød Anna Bogdanova, adfærds- og træningsekspert

Jeg har de sidste 15+ år lært titusindvis af kvinder, hvordan de får skabt en regelmæssig træningsrutine med 5 minutters mikrotræningsbidder, der er målrettet både nervesystem og muskler, så de får adgang til meget mere styrke, frihed og energi i deres hverdag. 

Spørger du mig, er denne højeffektive træning den vigtigste investering i din fremtid.

Læs mere her

LÆS FLERE ARTIKLER