Læsetid: 3 min

Isabella Alonso de Vera Hindkjær - en kvinde, der tør, og en kvinde, der vil


Jeg har fulgt Isabella Alonso de Vera Hindkjær både på LinkedIn og i rollen som chefredaktør på Femina (indtil hun i starten af 2023 skiftede til radio).

I rollen som chefredaktør lykkedes det hende på bare to år at vende Danmarks ældste kvindemagasin Femina fra et traditionelt dameblad til en politisk stemme for kvinderettigheder.

Fra udlægning af kvindeliv i form af slanke-, skønheds- og scoretips. Til tryk på ligeløn, fødselsområdet, samtykkelov og alle aspekter af det moderne kvindeliv.

Dét har Isabella Hindkjær, fuldt fortjent, fået Berlingske Business’ Talent 100 anerkendelse for i år – en pris, som uddeles til unge under 36.

Til “dem, der flytter det samfund, vi kender, og som bygger fremtidens samfund. De unge, der tør, og de unge, der vil.”

Skiftet i kvindejournalistikken er ikke gået stille for sig – det har affødt både hyldester og fordobling i antal læsere online, men også hadbeskeder og chikane.
Nogle synes, det er vildt underligt, at Femina nu både skal være et livsstilsmedie og lave kritiske ministerinterviews.

Men der er jo ikke nogen, der synes, det er mærkeligt, at medier til mænd både dækker udenrigspolitik og store biler.

(Isabella Hindkjær til Berlingske Tidende)


En hyldest til kvindekroppen

Relanceringen af magasinet som feministisk og aktivistisk medie blev i 2021 markeret af en større kampagne, hvor man bl.a. så én kvinde onanere og en anden kvinde på et toilet med menstruationsblod i trusserne.
Den kampagne afføder stadig den dag i dag stærke reaktioner.
Et billede af en kvinde, der har menstruation, kan åbenbart stadig pisse nogle så meget af, at de synes, at de skal ringe til mig eller skrive, at jeg er farlig, og at Femina burde udryddes fra jordens overflade.
(Isabella Hindkjær til Lederstof.dk)
Da jeg selv nævnte over for Isabella på et møde, at jeg slet ikke forstår, hvorfor vi ikke taler mere om, at det er livsvigtigt for kvinder at spise mere mad og dyrke tung styrketræning – i stedet for kun at tale om de blide, traditionelt betegnet “feminine” træningsformer som yoga og pilates, eller cardio med det primære formål at forbrænde nogle kalorier… så bakkede hun mig da også op øjeblikkeligt.

Jeg hylder virkelig den retning, som ‘damebladene’ udvikler sig i, og ser frem til (samt kæmper for), at vi får skiftet artikler og guides om benhård kredsløbstræning og kur ud med tung, tidseffektiv styrketræning og meget mere (ordentlig) mad til kvinder.

Derfor denne hyldest til Isabella Hindkjær. Og derfor har jeg dedikeret øvelsen
VITRUVIAN WOMAN til hende; en øvelse, der hylder kvindekroppen for det stykke både kunst, videnskab og natur, som den også er.

En kobling, som inspirerede Leonardo Da Vincis verdensberømte “Vitruvian Man” – en tegning, hvor en mand står med strakte arme og benene både samlet og spredt, så han kan passe ind i både en firkant og en cirkel og være “the model of the world”. 

Baggrunden for tegningen var egentlig at vise forbindelsen mellem menneskekroppens strukturer og andre mønstre i naturen. Og det kunne lige så vel have været en kvinde på tegningen.

Ja, der er anatomiske særtegn, der adskiller mænd og kvinder, men der er flest ligheder - blandt andet er alle musklerne i kroppen de samme! 

Så med respekt for, at der selvfølgelig ER forskel på mænd og kvinder, så bør vi tale mere om, at vi skal tale mindre om “mandetræning” og “kvindetræning” og mere om “mennesketræning”.

For ligesom der ikke er emner, der kun er forbeholdt “kvinde- eller mandemedier”, så er der heller ikke én bestemt træningsform eller spiseadfærd, der er forbeholdt kun ét af kønnene.

Her får du VITRUVIAN WOMAN:
(har du problemer med at se videoen, er du måske ved en fejl kommet til at sige nej til cookies - klik på det lille sorte ikon nede i højre hjørne og vælg 'tillad alle'):


Skriv en kommentar

OM ANNA

Anna Bogdanova har en akademisk baggrund inden for adfærdsdesign og psykologi samt videreuddannelse inden for bl.a. træningsfysiologi, funktionel neurologi, moderne smerteteori, stressrådgivning og anvendt hjernevidenskab.

Hun har 16+ års erfaring med at sammensætte træningsforløb til særligt kvinder 40+ ud fra en hjernebaseret tilgang, der både har fokus på muskelstyrke og hjernesundhed. Metoden sikrer, at du kommer ind i en regelmæssig træningsrytme og får maksimale resultater med minimal indsats – uanset alder, ambition og udgangspunkt.

Annas mission er nemlig at lære kvinder, hvad rigtig styrke er, og hvordan vi får adgang til den, så vi kan leve et aktivt  liv uden fysiske eller mentale begrænsninger, også langt op i alderen. 

Læs mere her

LÆS FLERE ARTIKLER