DET ENESTE KOSTRÅD, DU HAR BRUG FOR AT FØLGE FOR AT FÅ FREMGANG

Dette råd er samtidigt indlysende og såååå kontroversielt...

Hvorfor?
Fordi alle magasiner og aviser siger noget andet.
Fordi vi er opdraget til noget helt andet igennem hele vores opvækst.
Fordi det socialt ikke er helt acceptabelt. Der bliver i hvert faldt sendt lange blikke i firma-kantinen, hvis din tallerken ser sådan her ud.

Alle har en holdning til mad.
...hvad man bør - nej, nærmere hvad man IKKE bør spise...
...hvor meget - eller nærmere, hvor LIDT man skal spise.

Over 75% af alle de spørgsmål jeg og jeres coaches får, handler om mad.

Og over halvdelen af alle de kvinder, der har svaret på min årlige undersøgelse, kan ikke overskue at forholde sig til at skabe bedre vaner både inden for træning og kost, og føler mest af alt madlede, fordi mad er gået fra at være noget dejligt noget, som vi nyder sammen - til full blown DM i kontrol.

Og langt de fleste af mine læsere og kunder er ved at kløjs i forskellige regler og restriktioner - mens de ikke ser skoven for bare træer.

Det allervigtigste kostråd er enkelt, såååå enkelt.

Og fordi det er så enkelt...
så kan det være virkelig svært at acceptere (og derfor tage pænt lang tid at implementere sådan helhjertet) at hvis du blot ændrer på denne ene ting, så får du både en strammere figur.

Og du får også lov til at beholde energien, fertiliteten, sexlysten, helbredet & undgå stress, skader, slippe for PMS og humørudsving i processen.

Og det vigtigste af det hele: Du kan frigøre TONSVIS af hjernepower, bundet op i mad-beslutninger (vi træffer i snit ca 274 beslutninger om mad dagligt!!), til noget, der gør liiiidt mere gavn.

Mit allerbedste kostråd til dig er dette

SPIS MERE MAD, KVINDE. (Ja, og mand!)

Hver gang du putter noget i munden, så skal det være et rigtigt velsammensat måltid. Med protein, fedt, grønt/frugt og (gisp!) stivelse.

Vælg kilder, så kan holde dig mæt i mindst 3-4 timer, uden at du overhovedet skænker mad (eller søde sager) en eneste tanke.

Og nej, der er ikke noget galt med søde sager - spis dem som afslutning på dit måltid eller ved festlige lejligheder - men nu taler vi lige hverdag her. 

"Mere mad, Anna? Men så tager jeg jo på!!!"

Du skal se det i et større perspektiv.

Bare fordi du føler dig mæt og lige er nødt til at knappe bukserne op efter et godt måltid, betyder IKKE, at du er blevet tykkere!

Selvom du sagtens kan få din hjerne til at se en vild fedtøgning i spejlet, fordi du føler, du har overspist, når maven udvider sig (som er helt normalt og efter bogen!) - og du ikke lige kan trække den tomme mave ind. Så kan det opleves, at du har taget på i løbet af én nat - men så hurtigt går det altså ikke!...

Det største problem er IKKE store hovedmåltider - selvom det ALTID er dem, der bliver skåret i, når man først beslutter sig for at blive sund (=tynd).

Det er den SULT, du oparbejder, når du ikke får spist dig ordentligt mæt og derfor falder i med et brag, ved bare den mindste fristelse... eller når du lander i sofaen efter en lang dag, hvor du helt har overhørt alle sult og tørst (og tisse - og...), så når du lige får tid til at trække vejret, så kan du høre alle signalerne, som har står i kø hele dagen på én gang.

Signalerne, som er svære - nej, umulige - at modstå, fordi du ingen viljestyrke har tilbage efter en lang dag, hvor du skulle være en ordentlig mor, kollega, veninde...

(Har du hørt, da jeg talte om system 1 og 2 i min første podcast om træthed - og hvordan vi forefalder til "hedonistiske" valg (nydelse nu og her), når vi er trætte eller sultne?)

Kostregler, kalorier og udelukkelse af fødevaregrupper

Så, kære du...
Før du begynder at indføre alle mulige kostregler, tælle kalorier og udelukke hele fødevaregrupper, så se lige nøgternt på din kost, som den er nu.

Ikke kun på de ideelle dage, men også dage, hvor der ryger alt muligt i munden, fordi du lige kom til at springe morgenmad eller frokost over.

Og sandheden er, at...

☛ Langt de fleste kvinder spiser for lidt til hovedmåltider og snacker for meget.

☛ Eller kører super stringent dagen lang, men slipper tøjlerne, når mørket falder på.

☛ Eller gør en dyd ud af at spise kontrolleret mandag til fredag for så at holde fri fra det hele fredag-lørdag-søndag.

☛ Og bliver så kede af at være faldet i, at det trigger en trøstespisning for at dulme den dårlige samvittighed over overspisning.

Og hør. Vi overspiser ALLE sammen i perioder.

Og på måden, mange af mine kunder beretter om, at deres kollegaer reagerer på deres store madvolumen med "Har du virkelig brug for al den mad??" og "Jeg troede du skulle på kur?".

(Og på de flot anrettede madbilleder i dameblade...)

Så kan jeg se, at det åbenbart er et kæmpe tabu.

  • At spise sig mæt.
  • At tage 2-3 portioner til sine hovedmåltider.
  • At spise ude i det åbne, foran andre mennesker - for at falde sammen under sulten og presset, når mørket falder på og ingen kigger.

Men det er en helt reel og normal fysiologisk og psykologisk reaktion!

Så lad os lige sætte spotlys på giraffen i rummet - og tag fat i årsagen til, at vægten stiger og figuren ikke former sig. 

For store udsving mellem underspisning og overspisning.

Jeg lover dig, at hvis du slipper alle mulige og umulige regler for en stund, og prioriterer at spise fire gode hovedmåltider hver dag, vil du opleve hurtige og holdbare resultater på din krop, uden at skulle være restriktiv med din mad - og uden at kæmpe en fuldstændig unødvendig kamp mod maden og sulten og sukkercravings.

Du er IKKE sukkerafhængig.
Du er IKKE en trøstespiser.
Du får for lidt mad i løbet af dagen. Og dét er virkelig let at ændre på.

Spis nu bare mere mad.
Giv dig tid til at nyde hver en bid.
Og brug så tankekraften på at gøre en forskel derude i verdenen.
Som forælder, som partner, som kollega.

Det er altså bevægelse og træning, der former din figur

Og der skal byggeklodser til, for at din træning kan virke.

Når du spiser dig ordentligt mæt, vil du have have vildt god energi og kraft til at lægge i din træning. Og det er dét der resulterer i høj forbrænding og en strammere silhuet.

Jeg lover dig, at hvis du overgiver dig, så vil du ALDRIG mere se dig tilbage - med dit nyvundne kærlighedsforhold til mad, bevægelse og dit spejlbillede.

Explore my blog

DET ER IKKE SYND FOR DIG!

DET ER IKKE SYND FOR DIG!

Det er ikke synd for dig, når du træner efter dagsformen og måske er nødt til at skalere en øvelse eller træning ned. Det er derimod at træne klogt.  Læs mere