Læsetid: 4 min

#CLAIMYOURSTRENGTH – en hyldest til 24 stærke kvinder

I dag er det den 8.marts.
Kvindernes Internationale Kampdag. 
Det er også Women's History Month.
Det er kvindernes måned – og det vil jeg gerne fejre.


Måske så du min kampagne sidste år, #jegkæmperfor, hvor jeg satte fokus på alle de indre kampe, som vi kvinder går og gemmer på?

Ellers kan du gense alle kvindernes fortællinger, inklusive min egen, her.

I år vil jeg gerne sætte fokus på (så meget mere) styrke til alle kvinder med kampagnen #claimyourstrength.

Det gør jeg ved at hylde 24 kvinder her på bloggen med masser af POWER
+ dedikere en træningsøvelse til hver af kvinderne, som du ganske gratis kan træne med på – læs mere om dem lige om lidt.

For det, som rigtigt mange ikke ved, er, at ALLE kvinder besidder en massiv beholdning af amazone-energi, råstyrke og power.

Alt for mange ved bare ikke, hvordan de får adgang til al denne potentielle power – eller hvordan de faktisk kan skrue op (og ned) for den.

Hvis du forestiller dig en volumenknap som metafor for, hvor meget fysisk kraft, du har adgang til – eller hvor meget ‘strøm, der er sat til musklerne, hvor meget lyd, vibration og udtryk, som din krop er i stand til at rumme…

... så har du faktisk mulighed for at skrue op og ned på en skala, der går fra en forsigtig og svag hvisken til en dunkende ‘grrrrr’ bas, der får jorden til at ryste, og beatet til at pumpe i hele din krop.

#claimyourstrength handler om at åbne for og tage din potentielle power til dig. At kunne skrue helt op og ned for intensiteten i stedet for at sidde fast på samme lydniveau.

At kunne gå smidigt fra 0-100 decibel og tilbage igen, alt efter hvad du, din krop og dit sind har brug for her og nu.

HVOR HØJT DU TØR SKRUE OP? 

I mit arbejde ser jeg, at rigtigt mange kvinder stopper et godt stykke før, de når bare halvvejs op på skalaen.

Ofte ved max 30%, som måske svarer til en lille bærbar højttaler med meget diskant og kun en smule bas. Altså langt fra deres fulde potentiale for power.

Det kan godt føles som om, man har skruet helt op på max, men det er fordi, man endnu ikke har fået adgang til hele skalaen, hvor der er SÅ meget mere power at hente.

Hvorfor føles det så, som om vi maxer ud på skalaen?
Min oplevelse er, at vi er blevet det, man kalder ‘neuralt ineffektive’.

Nok fordi vi ikke er vant til at udfordre os selv nok.
Hjernen er simpelthen kommet i tvivl, om vi kan håndtere de voldsomme kræfter og har derfor slået bremserne til.

Første skridt mod mere styrke og #claimyourstrength er derfor at (gen)etablere tilliden til, at du faktisk HAR denne styrke.

Og det er her, mit arbejde og min mission kommer ind i billedet:

Vi SKAL få flere kvinder til at styrketræne!
Muskler er nemlig vores absolut vigtigste pensionsopsparing (forebygger flere livsstilssygdomme, koder for et aktivt liv langt op i alderen, holder huden i form, og jeg kunne blive ved…).

Ved at dyrke hjernebaseret styrketræning, som er min metode, kommer du til at arbejde med både nervesystem og muskler, så du netop vil kunne få så højlydt en kommando mellem din hjerne og dine muskler, at du kan…

♥️ Skrue helt op for dit neurale drive, som er hjernen evne til at råbe musklerne op.

♥️ 
Få den størst mulige mængde muskelmasse på arbejde på samme tid, så du kan få størst muligt udbytte af din træning.

♥️
 
Nå helt op i den høje ende af skalaen, hvor din power siger GRRR, og det føles som om, du kan skubbe gulvet under dig, væggen ved siden af dig og få taget til at lette!

JEG HYLDER 24 STÆRKE KVINDER I 24 DAGE

#claimyourstrength er en hyldest til ALLE kvinder.

Og en opfordring til ikke at lade sig nøjes, men tage for os af al den styrke og power, som vores krop faktisk besidder potentialet til at udvikle gennem hele livet. Det behøver ikke stoppe, i takt vi at bliver ældre.

De næste 24 dage vil jeg derfor, i anledning af både Kvindernes Internationale Kampdag og Women’s History Month, bringe en hyldest til 24 danske og udenlandske kvinder her på bloggen.

De har ikke ladet sig tynge af andres tunge forventninger eller bøje af for noget – eller nogen – mens de har sat deres solide fingeraftryk på historien – og fortsætter med at skabe historie.

De har skruet helt op for lyden, kan trænge igennem støjen og tør at fylde. Nogle vil måske mene for meget. Jeg synes, det er på sin plads.

Som en hyldest til disse seje, stærke, standhaftige, modige og visionære kvinder med masser af drive, har jeg dedikeret en øvelse til hver af dem, som jeg også deler her på bloggen, så du kan træne gratis med.

Lad kvindernes historier og øvelser være din inspiration og løftestang til at #claimyourstrength, hvis du har brug for at låne lidt styrke, power, mod og drivkraft (det kan vi alle have brug for i perioder – ja, også mig!).

Hver øvelse vil være som at træde ind i en ny sindstilstand.

Der er GRRRR, der er det kølige overblik, standhaftighed, ustyrlighed, men også følelsen af at være flyvende, kunne trække vejret friere og sætte stiletten stærkt i gulvet for at opnå det, du gerne vil.

Glæd dig til første kvinde i serien i aften.

Post gerne et billede på Facebook eller Instagram, som viser, hvornår du føler dig stærkest, så vi sammen kan sætte fokus på mere styrke til alle kvinder.

Hashtag #claimyourstrength

Skriv en kommentar

OM ANNA

Anna Bogdanova har en akademisk baggrund inden for adfærdsdesign og psykologi samt videreuddannelse inden for bl.a. træningsfysiologi, funktionel neurologi, moderne smerteteori, stressrådgivning og anvendt hjernevidenskab.

Hun har 16+ års erfaring med at sammensætte træningsforløb til særligt kvinder 40+ ud fra en hjernebaseret tilgang, der både har fokus på muskelstyrke og hjernesundhed. Metoden sikrer, at du kommer ind i en regelmæssig træningsrytme og får maksimale resultater med minimal indsats – uanset alder, ambition og udgangspunkt.

Annas mission er nemlig at lære kvinder, hvad rigtig styrke er, og hvordan vi får adgang til den, så vi kan leve et aktivt  liv uden fysiske eller mentale begrænsninger, også langt op i alderen. 

Læs mere her

LÆS FLERE ARTIKLER