Læsetid: 2 min

BLIV EN HURTIGERE LØBER – UDEN AT LØBE!

PERFECT PRACTICE MAKES PERFECT

De fleste løbere, jeg har mødt, går efter at forbedre sig på ét parameter - konditionen. Tit oplever jeg dog hos mine kunder, at det ikke er konditionen, der er den begrænsende faktor for løbet.

Det er evnen til at bevæge sig - flydende, med den rette timing. Hos mange - grundet en meget stillesiddende hverdag - er hjernens kort over kroppen simpelthen forældet.

Det betyder, at hjernen ikke kan skelne mellem kroppens forskellige led, og derfor heller ikke kan aktivere de rette muskler til at udføre arbejdet. Hvilket kan medføre, at løbet føles meget anstrengende. Det er klart – når man jo løber med bremserne i bund, så at sige. Hvert skridt du tager, vil således være alt andet end perfekt, og du risikerer at løbe væk fra, i stedet for at komme tættere på, målet.

Kroppen vil nemlig ikke lade dig generere den nødvendige kraft, hvis hjernens bevægelseskort ikke er opdateret – så risikerer du nemlig at komme til skade (og dét er, hvad de fleste gør, hvis de alligevel prøver lidt hårdere).

SPÆNDER DU BEN FOR DIG SELV, NÅR DU LØBER?

Når jeg går en tur, får jeg rig mulighed for observere rigtig mange løbere. Og fællestrækket hos 9 ud af 10 af dem er, at deres arme sidder, som om de stadigvæk er bag et skrivebord. Hele tiden foran kroppen og meget bøjede i albuen. Det ser faktisk ud som om, hvert skridt starter med, at armene og overkroppen gør 80% af arbejdet med at få kroppen fremad, mens benene slæber sig bagefter.

Der sker heller ingen bevægelse omkring hoften, hvilket ellers er kroppens største motor. Dvs. resten af kroppen kommer på overarbejde - og lænd og knæ plejer at brokke sig som de første.

Kan du genkende dig selv i det?
At hvert skridt føles tungt?
At skader og skavanker kommer frem efter nogle ugers regelmæssig træning?
At du bare ikke kan forbedre dine løbetider?
Og sidst, men ikke mindst, du kan ikke se de store resultater af din indsats i spejlet?

FJERN BREMSERNE, måske er det på tide at skifte LØBE-strategi.

For du vil ikke nødvendigvis forbedre dit løb ved at løbe mere, det vil i mange tilfælde svare til at træde på speederen, mens bremsen samtidig er i bund.

Den strategi, som jeg benyttede mig af med Helle i en artikel i iForm, var derfor at fjerne alle bremser og roadblocks ved hjælp af specifik ledbevægelighed samt give hende en større motor gennem styrketræning med kettlebells.

Resultatet blev, at hun på 4 uger vandt 49 sek. pr. 1 km, samt forøgede sit kondital markant.
Uden at træne kondition.
Og så sidder hendes balder også pænt højt!

Vil du også gerne være en hurtigere løber... uden at løbe dig til det?

Så tag et kig på STRONG THINGS. Herinde vil du finde programmer og træning, som vil gøre dig bedre til at håndtere høj fart både i livet og på løbestien ved at arbejde med både dine sanser og dine muskler, så du bliver tryg ved at træde på speederen helt i bund.


Skriv en kommentar

OM ANNA

Anna Bogdanova har en akademisk baggrund inden for adfærdsdesign og psykologi samt videreuddannelse inden for bl.a. træningsfysiologi, funktionel neurologi, moderne smerteteori, stressrådgivning og anvendt hjernevidenskab.

Hun har 16+ års erfaring med at sammensætte træningsforløb til særligt kvinder 40+ ud fra en hjernebaseret tilgang, der både har fokus på muskelstyrke og hjernesundhed. Metoden sikrer, at du kommer ind i en regelmæssig træningsrytme og får maksimale resultater med minimal indsats – uanset alder, ambition og udgangspunkt.

Annas mission er nemlig at lære kvinder, hvad rigtig styrke er, og hvordan vi får adgang til den, så vi kan leve et aktivt  liv uden fysiske eller mentale begrænsninger, også langt op i alderen. 

Læs mere her

LÆS FLERE ARTIKLER