Læsetid: 3 min

Line Bonde - hurtigere end lyden!

Ved du, hvor mange kvindelige jagerpiloter vi har i Danmark?

Da jeg lavede programmet WINGWOMAN i 2022, var der kun 1:
Nemlig Line Bonde ✈️  

Danmarks første og eneste kvindelige jagerpilot – og det kræver altså både råstyrke og sin kvinde at begå sig i en så mandsdomineret verden.
Med fuld kontrol over en tonstung maskine, der bevæger sig med mere end 2.000 kilometer i timen!

Og… hold nu godt fast! Man lukkede simpelthen ikke kvinder ind på uddannelsen til jagerpilot i Danmark før i 1992…

... fordi man var bange for, at det kunne skade dem! Altså det at blive udsat for så mange G-kræfter (den belastning, der opstår på grund af flyets accelerationskræfter) skulle kunne gøre skader på kvinders underliv – og dermed deres fertilitet.

Men det er blot én af mange fejlagtige antagelser om kvinders underliv, der har været med til at holde os tilbage fra alt for mange ting her i livet.


Helt tilbage i 1893 skrev den dengang anerkendte gynækolog Frantz Howitz fx bogen “Bidrag til sundhedslære for kvinder”. Første bud i den var, at kvinder skulle holdes væk fra bøgerne (og dermed uddannelse)...

... for hvis de sad for meget stille og brugte hjernen for meget, ville der ikke komme nok blod til underlivet!

Intet af det er blevet dokumenteret (og Danmarks eneste kvindelige jagerpilot er da også blevet mor!).
Præcis som en kvindelig jagerpilot kan holde til meget mere, end man gik og troede (også på underlivsfronten), så er dit underliv meget sejere, end du tror.
Ja, du kan godt komme til at løbe og hoppe uden at lække!

Kvinder skal ikke skånes

Efter min mening kan vi virkelig lære noget af Line Bonde - og alle andre kvindelige piloter derude i verden. Vi kan nemlig af-lære, at kvinder skal skånes.
At kvinder skal være bløde, træne blidt og være forsigtige.

Feminin behøver ikke at være lig med det bløde, blide og forsigtige. Kvinder har (ligesom mænd) mange flere nuancer og kvaliteter at trække på, og jeg går ind for, at vi får adgang til dem alle!

Så vi ikke er låst af én bestemt måde at være en kvinde på.
Vi kan være kvinder på forskellige måder, alt efter hvad konteksten kræver – men jeg oplever, at alt for mange kvinder lever i første gear med foden på bremsen.
De har simpelthen ikke har adgang til mere power, fordi de ikke er blevet trænet i at tænde for den.

Men som antydet, så er det noget, vi kan træne - og derfor denne hyldest til Line Bonde. Jeg har nemlig dedikeret en øvelse til hende, som kan netop det.

Den hedder G-START og er første skridt på vejen til at lære os at få adgang til al den seje råstyrke, som alle kvinder faktisk besidder.

Så du kan leve livet i femte gear – eller måske Mach 2 som en jetjager.
Dobbelt så hurtigt som lyden!

Prøv G-START her:

(har du problemer med at se videoen, er du måske ved en fejl kommet til at sige nej til cookies - klik på det lille sorte ikon nede i højre hjørne og vælg 'tillad alle'):

Skriv en kommentar

Mød Anna Bogdanova, adfærds- og træningsekspert

Jeg har de sidste 15+ år lært titusindvis af kvinder, hvordan de får skabt en regelmæssig træningsrutine med 5 minutters mikrotræningsbidder, der er målrettet både nervesystem og muskler, så de får adgang til meget mere styrke, frihed og energi i deres hverdag. 

Spørger du mig, er denne højeffektive træning den vigtigste investering i din fremtid.

Læs mere her

LÆS FLERE ARTIKLER

HVAD ER DIN IDEALVÆGT?

HVAD ER DIN IDEALVÆGT?

Rigtig mange kvinder har et urealistisk billede af, hvilken vægt der er deres idealvægt. Få svaret på, hvad du i stedet bør have fokus på. Læs mere

DET ER IKKE SYND FOR DIG!

DET ER IKKE SYND FOR DIG!

Det er ikke synd for dig, når du træner efter dagsformen og måske er nødt til at skalere en øvelse eller træning ned. Det er derimod at træne klogt.  Læs mere