Læsetid: 3 min

BULER DINE NEDERSTE MAVEMUSKLER UD?

Jeg skal nok spare dig for en lang træningsnørdet forklaring i denne omgang og peger lige på den mest oversete årsag. 

Fordi de fleste maveøvelser foregår vandret!

Det gør dig bare ikke særligt god til at stabilisere dig selv lodret. Hvor det meste af livet trods alt foregår. 
 
Maveøvelser på gulv er et fint og blidt startsted efter en lang periode uden træning, en fødsel eller en operation. Men når muskelkontakten er etableret, så skal man videre fra genoptræningsstadiet, hvis man gerne vil gøre mavemusklerne klar til hverdagens gøremål og anstrengelser. 
 
Der er nemlig større krav til stabilitet, når du står op, og når du er i bevægelse – end når du ligger ned og træner statisk. Og det skal dine mavemuskler klædes på til.
 
Og hele kernen, inkl. bækkenbunden, som der er større tryk på fra organerne. Ikke kun ift. musklens evne til at trække sig sammen, udvikle kraft og holde igen under belastning, som der stilles større krav til. Dit balanceorgan skal nu også arbejde for at holde dig oprejst imod tyngdekraften, så du ikke falder sammen… eller falder. 
 
Alt det er blot, når vi rejser os op. 
Når farten så stiger, når vi går eller løber – og når vi lander med 2-4x egen kropsvægt i hvert skridt – så er opgaven endnu større.
Når jeg skriver “bule ud” om dine mavemuskler, så er det ikke den naturlige afslappede tilstand, hvor man i løbet af dagen kan mærke, at bukserne lige strammer lidt – det er helt normalt, ingen har komplet flad mave hele tiden og dagen lang. Jeg mener, når man har svært ved at få kontakt til mavemusklerne, selv når man prøver – og når bugvæggen mangler styrke i en grad, hvor organerne ikke får tilstrækkeligt med støtte.  

HVORDAN FÅR MAN SÅ EN FLADERE MAVE?

Du skal først og fremmest have etableret en stærkere kontakt (eller i det hele taget bare kontakt) til dine mavemuskler. Den kontakt arbejder vi med at styrke i flere af mine træningsprogrammer, bl.a. WINGWOMAN, som er über-funktionel kernetræning, der gør dig i stand til at aktivere og styrke dine mave- og rygmuskler, dit mellemgulv og bækkenbund til at kunne klare livet oprejst og i bevægelse.
 
I størstedelen af øvelserne er der særligt fokus på at få overkrop og underkrop til at hænge sammen og få bækkenet i en position, hvor det er lettere at aktivere mavemusklerne i deres fulde længde. 

Programmet WINGWOMAN vil give dig:
 
★ Stærkere bugvæg, som ikke lige så let buler ud og giver slip på spændingen samt støtte til organerne i løbet af dagen. 
 
★ Mere velfungerende lænd og bækken, samt færre smerter forbundet med gang og løb. 
 
★ Bedre velfungerende balanceorgan skaber tryghed og stabilitet i bevægelse, som vil mindske klodsethed, træningsrelateret hovedpine og spændinger i nakken.
 

BEDRE BALANCE GIVER STÆRKERE CORE

Den er god nok. Der skal også træning af din balance til, hvis du vil have en stærk kerne med effektiv kontakt til dine mavemuskler.

Dit balanceorgan, som sidder i hovedet og ikke fødderne, er ganske enkelt en uundværlig forudsætning for en stærk og velfungerende core og en effektivt modgift mod tilbagevendende låsninger, spændinger og smerter i nakke og ryg. Så hvis du undrer dig over, at mine programmer indeholder øvelser til både hjerne, nervesystem OG muskler - så har du en del af svaret her. 

 
Læs mere om WINGWOMAN lige her.
 wingwoman styrketræning

Skriv en kommentar

Mød Anna Bogdanova, adfærds- og træningsekspert

Jeg har de sidste 15+ år lært titusindvis af kvinder, hvordan de får skabt en regelmæssig træningsrutine med 5 minutters mikrotræningsbidder, der er målrettet både nervesystem og muskler, så de får adgang til meget mere styrke, frihed og energi i deres hverdag. 

Spørger du mig, er denne højeffektive træning den vigtigste investering i din fremtid.

Læs mere her

LÆS FLERE ARTIKLER