Læsetid: 3 min

STYRK DIN MAVE OG RYG - PÅ KUN 5 MINUTTER MED MIKROTRÆNING

Okay, lad mig starte med en disclaimer.
Jeg påstår ikke, at du resten af dit liv kan nøjes med at træne 5 minutter om dagen og få en velformet timeglasfigur med spændstige stænger, tonede arme og flad mave. Og så alligevel.

For 5 minutter kan være et overraskende effektfuldt sted at starte.


Forudsat, at du arbejder med dit nervesystem - din sansning, din mobilitet, din stabilitet - og får vækket dine muskler, så I taler samme sprog, og du ved at de hører dig, når du løfter den kettlebell, så du får fuld effekt af hver gentagelse. 
Forudsat, at du træner med en passende belastning og bliver ved med at udfordre din krop uden at køre den i sænk.

Så kan du faktisk nøjes med at træne 5-10 minutter om dagen.


For når du kun træner 5-10 minutter om dagen – eller 1 time om ugen – er det ikke ligegyldigt, hvad du træner, hvis du vil have mærkbare, synlige og holdbare resultater. 

HVAD ER MIKROTRÆNING?

Mikrotræninger på 5 minutter er som små veltilrettelagte skub mod mere styrke, spændstighed og overskud.
Du bryder simpelthen din træning ned i 5 minutters bidder. 
Den ene dag bliver det måske kun til den ene gang 5 minutter.
Den næste er måske en overskudsdag, hvor du får lyst 5 minutters træning ekstra, når du først er i gang – eller måske sniger du en mikrotræning ind tre gange i løbet af dagen. 

Mikrotræninger kan altså være din redning, når du ikke kan overskue længere træningspas.
Og 5 minutters effektiv træning kan gøre en overraskende stor forskel, og det kan næsten ikke overdrives, hvor meget bedre end ingen træning, det er. Det kan også være et værdifuldt supplement til anden træning – om det er så er styrketræning, løb eller tennis. Som vækker din hurtighed og eksplosivitet.

KAN MAN VIRKELIG FÅ RESULTATER MED KUN 5 MINUTTER?

JA!
For frekvens er vigtigere end varighed og intensitet, så når du ikke kan overskue tanken om træning, så prøv at tænke i mikrotræning.
Lidt træning – regelmæssigt – er uendelig meget bedre end meget træning meget sjældent. Og når det er den rette træning, kan det også gøre en overraskende stor forskel. 

👉🏻 
Det kan være med til at holde din form ved lige i perioder med manglende overskud. 

👉🏻 Det giver dig en oplevelse af, at træning kan være overkommeligt og give dig energi. 

👉🏻 Det kan være med til at motivere dig og give dig overskud til endnu mere bevægelse.

👉🏻 Det forkaster alt-eller-intet tankegangen og stopper "så kan det også være lige meget"-spiralen. 

👉🏻 Det regulerer cravings og giver bedre søvnkvalitet og vækker dit overskud. 

👉🏻 Samtidig er det med til at forberede dig på tungere styrketræning, som giver endnu mere smæk for skillingen, når det handler om en stærkere krop.

6 MIKROTRÆNINGER, DER STYRKER DIN MAVE OG RYG

Til magasinet Hendes Verden har jeg lavet 6 geniale genveje til en stærkere mave og ryg på 5 minutter. Der er 3 blide øvelser og 3 styrkeøvelser - de blide øvelser arbejder med dit nervesystem og fungerer perfekt som opvarmning for de stærke øvelser, og du vil opleve, at du får adgang til mere af din styrke. Du kan se alle øvelserne i artiklen, men her får du en smagsprøve på én af de blide og én af de stærke mikrotræninger. Skal du ikke prøve dem?

BLID OPVARMNING FOR RYG OG MAVE


STYRKEØVELSE FOR RYG OG MAVE


Du kan finde mange flere programmer med mikrotræning på min shop lige her.

Mød Anna Bogdanova, adfærds- og træningsekspert

Jeg har de sidste 15+ år lært titusindvis af kvinder, hvordan de får skabt en regelmæssig træningsrutine med 5 minutters mikrotræningsbidder, der er målrettet både nervesystem og muskler, så de får adgang til meget mere styrke, frihed og energi i deres hverdag. 

Spørger du mig, er denne højeffektive træning den vigtigste investering i din fremtid.

Læs mere her

Explore my blog

HVAD ER DIN IDEALVÆGT?

HVAD ER DIN IDEALVÆGT?

Rigtig mange kvinder har et urealistisk billede af, hvilken vægt der er deres idealvægt. Få svaret på, hvad du i stedet bør have fokus på. Læs mere

DET ER IKKE SYND FOR DIG!

DET ER IKKE SYND FOR DIG!

Det er ikke synd for dig, når du træner efter dagsformen og måske er nødt til at skalere en øvelse eller træning ned. Det er derimod at træne klogt.  Læs mere