Læsetid: 3 min

SÅDAN FORMER DU FIGUREN - UDEN AT GÅ DØD I PROCESSEN

Vægttab former ikke kroppen! 

Mange har en idé om, at når de først har tabt sig, så vil der åbenbare sig en græsk gudindestatue inde under fedtet. Men det er et projekt, der aldrig kommer i mål. 

Uanset hvem jeg spørger, så vil de fleste kvinder dog altid mene, at de liiige skal tabe sig lidt mere. Det er både kvinder, der vejer 50, 70 eller 100 kg. Og de prøver igen og igen og igen på at spise mindre og træne mere, for at skrælle de der deller af. Og falder i gang på gang på gang - fordi de byder sig selv et regime, der er umuligt at overholde i praksis på den lange bane!
Fordi man også mister en del muskler (og knoglemasse) i processen. Og det koster – på energien og på helbreddet. 
 

Løsningen til en strammere silhuet er altså ikke vægttab. Det er ommøblering. 

Det er at rykke rundt på fedt og muskler. Når du bygger muskler, bliver du nemlig også bedre til at forbrænde fedt, døgnet rundt - uden at anstrenge dig for det. Når du bygger muskler, dirigerer kroppen størstedelen af den mad, du indtager, ind i muskeldepoterne, for at blive forbrændt som energi (energi til alt det, du ikke har overskud til lige nu) - i stedet for at blive lagret som fedt. 
 

MUSKLER ER NØGLEN TIL EN SPÆNDSTIG KROP

Det er musklerne, som strammer huden op - indefra og ud. Stimulerer du ikke musklerne, kan du prøve at stramme op fra nu af og til verdens ende - men der er ikke noget for huden at stramme op over. Forbrænder du fedtet uden at bygge musklerne op indefra, vil det svare til at hænge en pæn kjole op på en bøjle – i stedet for en mannequin!
 
Du kommer altså ikke udenom muskeltræning, hvis du vil have en spændstig krop. En fantastisk positiv bivirkning af muskeltræning er nemlig også en højere forbrænding. Det betyder, at du kan spise mere uden at tage på.
Hvilket er GODT, for du får flere næringsstoffer til alle mulige processer i din krop.
  • Mere energi til at genopbygge dig selv indefra og ud (dit immunforsvar, din fordøjelse, hud og hår)
  • Mere energi til at modstå stress
  • Mere energi til at lære nye ting
Det er netop det, som er nøglen til at blive ved med at stramme op og komme i bedre og bedre form måned efter måned, år efter år. Fordi det er BÆREDYGTIGT og skaber ikke overtræk på din kropskonto. 
 

styrketræning i mikroformat

Hvad hvis jeg fortalte dig, at der findes en form for træning, som ikke blot træner dine muskler, men tager det bedste fra alle verdener og rammer “the sweet spot” mellem styrke, smidighed, muskelopbygning, fedtforbrænding og kredsløbstræning?

Som på kun 15-20 minutter (+ 5 minutters specifik opvarmning) 3-4 gange om ugen (1 times styrketræning i alt) flytter dit setpoint - både for kropssammensætning (fedt vs muskler), og hvad du er i stand til fysisk (din styrke, adræthed og stamina)?
 
Du har god grund til at være skeptisk - lige som Anja, der skrev på min Instagram: 

"Jeg forstår, hvad du skriver, og har også været på ét af dine hold. Men mange år i fitnesscenter får mig alligevel til at tænke 'ah, kan det nu også være rigtigt'. Jeg syntes det er en jungle at finde rundt i." 

 Mit svar? 

Jeg kan komme med mange faglige fysiologiske argumenter, men tror først, man oplever den forskel, der kan være i energi, velvære og styrke, når man har overgivet sig til helhjertet at træne på "min" måde i et godt stykke tid.

Altså, forbi nybegynderstadiet til dér, hvor man er blevet så neuralt effektiv, at man kan udvikle stor power og går op i vægt på kettlebells og bare kan mærke, at alt i kroppen går op i en højere enhed, og man føler sig sammenhængende og flyvende og som om, man har fået opgraderet motoren og kan klare alt i verden :-)

"Min" måde er styrketræning i mikroformat, som styrker, former og forynger din krop ved at træne både muskler, nerver og hud - og tager højde for dine hormoner og nervesystem, styrker led og ledbånd og øger spændstigheden i hud og bindevæv.

Du finder oversigten over mine træningsprogrammer i shoppen her.  

Skriv en kommentar

Mød Anna Bogdanova, adfærds- og træningsekspert

Jeg har de sidste 15+ år lært titusindvis af kvinder, hvordan de får skabt en regelmæssig træningsrutine med 5 minutters mikrotræningsbidder, der er målrettet både nervesystem og muskler, så de får adgang til meget mere styrke, frihed og energi i deres hverdag. 

Spørger du mig, er denne højeffektive træning den vigtigste investering i din fremtid.

Læs mere her

LÆS FLERE ARTIKLER