Læsetid: 3 min

Lady Gaga - vil give os alle en stemme

Stefani Joanne Angelina Germanotta er hendes rigtige navn.

De fleste af os kender hende som Lady Gaga.
Kvinden, der har båret en kødkjole og siden fået den udstillet på et museum. Kvinden, der skrev hittet  “Just Dance” på 10 minutter.

Kvinden, der spillede klaver som 4-årig.
Kvinden, der gik konkurs på sin Monster Ball-turné, men hurtigt tjente alle pengene ind igen.

Kvinden, der modtog en Oscar-nominering for sin rolle i “A Star is Born”.
Kvinden, der var den første kunstner, som fik over 1 mia. visninger på Youtube. Kvinden, der har givet os sin musik, sin stil og og sin dybe menneskelige forståelse. 

Lady Gaga giver nemlig en stemme til dem, der ikke bliver hørt.
Hun har dedikeret hele sit arbejdsliv på at fjerne den stigma, som omringer mentalt helbred.

Både gennem sin musik og sin Born This Way Foundation har Lady Gaga gennem årene skabt et rum af empowerment for dem – som i virkeligheden er os alle – der kæmper usynlige indre kampe i forskellige faser af vores liv.

Hun hylder forskellighed, accept, tolerance, venlighed og giver minoriteter følelsen af at høre til i et rummeligt, stærkt og kærligt fællesskab.

Budskabet i de fleste Lady Gagas sange og hendes visuelle udtryk handler da også om at acceptere og elske sig selv – uanset sin race, sit køn eller seksuelle præferencer.

Om den ikoniske “Born This Way” sang har Lady Gaga sagt:

The nexus of 'Born This Way' and the soul of the record reside in this idea that you were not necessarily born in one moment.

You have your entire life to birth yourself into becoming the ultimate potential vision that you see for you.

Who you are when you come out of your mother's womb is not necessarily who you will become.

'Born This Way' says your birth is not finite, your birth is infinite.
I am my own sanctuary, and I can be reborn as many times as I choose throughout my life.

No matter how much success you have, no matter how many opportunities, fame, fortune, no matter how many people accept you to your face — the person that really needs to accept you is you."


ÅBENHED ER VEJEN TIL HELING

Lady Gaga deler også åbent om sine egne kampe for at aftabuisere og skabe opmærksomhed omkring usynlig sygdom – heriblandt angst, depression, PTSD og kroniske smerter.

I get so irritated with people who don’t believe fibromyalgia is real (...). People need to be more compassionate.

Chronic pain is no joke. And it’s every day waking up not knowing how you’re going to feel.

I use the word ‘suffer’ not for pity, or attention, and have been disappointed to see people online suggest I am being dramatic, making this up, or playing the victim to get out of touring.

I use the word not only because trauma and chronic pain have changed my life, but because they are keeping me from living my normal life.
 
Mellem os sagt, så er der faktisk ikke en eneste svær periode i mit liv, som Lady Gagas musik ikke har båret mig igennem!

Derfor går denne hyldest ud til Lady Gaga for at turde være åben omkring svære ting, der for mange er et stort tabu.

Jeg har dedikeret øvelsen LADY OF HEARTS til hende.
Den er i den blide afdeling af øvelser og kan skabe plads og ro i dig til bare at være og dulme et hårdtarbejdende nervesystem i alarmberedskab.

Som en reminder om, at for at gå ud og kunne bære verden på vores skuldre, har vi også brug for at kunne trække os tilbage og lukke verden ude i bare et lille øjeblik.

Her får du LADY OF HEARTS:
(har du problemer med at se videoen, er du måske ved en fejl kommet til at sige nej til cookies - klik på det lille sorte ikon nede i højre hjørne og vælg 'tillad alle'):

Skriv en kommentar

Mød Anna Bogdanova, adfærds- og træningsekspert

Jeg har de sidste 15+ år lært titusindvis af kvinder, hvordan de får skabt en regelmæssig træningsrutine med 5 minutters mikrotræningsbidder, der er målrettet både nervesystem og muskler, så de får adgang til meget mere styrke, frihed og energi i deres hverdag. 

Spørger du mig, er denne højeffektive træning den vigtigste investering i din fremtid.

Læs mere her

LÆS FLERE ARTIKLER

HVAD ER DIN IDEALVÆGT?

HVAD ER DIN IDEALVÆGT?

Rigtig mange kvinder har et urealistisk billede af, hvilken vægt der er deres idealvægt. Få svaret på, hvad du i stedet bør have fokus på. Læs mere

DET ER IKKE SYND FOR DIG!

DET ER IKKE SYND FOR DIG!

Det er ikke synd for dig, når du træner efter dagsformen og måske er nødt til at skalere en øvelse eller træning ned. Det er derimod at træne klogt.  Læs mere