Læsetid: 3 min

KAREN BLIXEN - BEVISET PÅ, AT DET ALDRIG ER FOR SENT

Jeg plejer at sige: Styrke har ingen alder!

Det gælder såvel den fysiske som den psykiske styrke. Det gælder styrken til at udleve sine drømme. Styrken til at leve. 
Karen Blixen er ét af de stærkeste beviser.

Den verdensberømte og prisbelønnede, danske forfatter begyndte nemlig først at skrive noveller sent i livet... og fik sit gennembrud i en alder af 49 år!

Efter at have mistet både sin afrikanske farm, sit livs store kærlighed, sit ægteskab og fået en kønssygdom med varige senfølger af sin mand. Og efter at være nødt til at flytte tilbage til sit barndomshjem med udsigten til at blive forsørget af sin familie resten af livet.

Ret stærkt at komme tilbage fra det!

Den hidtil ukendte fase af forfatterindens liv blev i 2022 filmatiseret med Connie Nielsen i hovedrollen og som idémager bag i Viaplay-serien “Drømmeren – Karen Blixen bliver til”.

Jeg følte, det kunne være rigtigt inspirerende for rigtigt mange mennesker, som måske i den alder begynder at stille spørgsmål;

"Har jeg nået det, jeg ville?", "Har jeg lavet det, jeg ville?", "Har jeg formået at udtrykke det, som er mig?"


At Karen Blixen formåede at skabe sig selv på dette tidspunkt af sit liv, hvor hun er på et menneskeligt nulpunkt, er en fantastisk historie at fortælle til kvinder, der ikke føler, at de har opnået de ting i livet, som de gerne ville.

For dem kan hun være en rollemodel, der minder om, at det aldrig er for sent.

(Connie Nielsen)

FORRETNINGSKVINDE OG FORUD FOR SIN TID

Karen Blixen har inspireret generationer af kvinder til at forfølge sine drømme og håb, og er i de seneste år blevet fremhævet som en dygtig forretningskvinde forud for sin tid.

Hun begyndte med det samme at skrive på engelsk, fordi hun allerede så sig selv som et verdensnavn.

Hun benyttede sig af sit netværk for at overkomme den store udfordring i at finde et forlag, der ville udgive hende første bog “Syv fantastiske fortællinger”, efter flere års afslag fra forlag, som nægtede at udkomme med noveller af en ukendt dansk kvinde.

Eller tage hende alvorligt med en skrivestil, der skilte sig markant ud fra datidens litteratur.

Karen Blixen er en fascinerende karakter, der på mange måder var forud for sin tid, og som alligevel insisterede hårdnakket på at være sin egen. Koste hvad det ville.

Også at hun ikke altid fremstod særlig sympatisk. Præcis dét gør hende til en perfekt kvindeskikkelse at skildre i dag, og historien om, hvordan hun blev den legendariske forfatter, vi stadig taler om, er ganske enkelt god.

(Anmeldelse af Ann Lind Andersen)

Alle mine kunder levende beviser på, at det aldrig er for sent at gøre noget nyt.  Det er aldrig for sent at få en stærk krop. Det er aldrig for sent at gøre noget nyt med sin krop.

Og jeg gentager det igen og igen, også her, fordi det måske er det vigtigste at sige og at huske på såvel i livet generelt, som for den krop, der skal bære os.

Jeg har dedikeret en øvelse til Karen Blixen, som, helt med vilje, hedder NEVER TOO LATE. Den vil vise dig, på samme måde som Karen Blixen, at det aldrig er for sent at bruge din krop på nye måder og danne nye nerveforbindelser og (gen)opbygge musklerne og knogler – uanset alder.

Her er NEVER TOO LATE: 

(har du problemer med at se videoen, er du måske ved en fejl kommet til at sige nej til cookies - klik på det lille sorte ikon nede i højre hjørne og vælg 'tillad alle')

Skriv en kommentar

Mød Anna Bogdanova, adfærds- og træningsekspert

Jeg har de sidste 15+ år lært titusindvis af kvinder, hvordan de får skabt en regelmæssig træningsrutine med 5 minutters mikrotræningsbidder, der er målrettet både nervesystem og muskler, så de får adgang til meget mere styrke, frihed og energi i deres hverdag. 

Spørger du mig, er denne højeffektive træning den vigtigste investering i din fremtid.

Læs mere her

LÆS FLERE ARTIKLER