Læsetid: 2 min

Reese Witherspoon - Hollywoodstjerne og genial forretningskvinde

Lad os lige tage hatten af for denne amerikanske skuespillerinde!

Reese Witherspoon blev oprindeligt kendt i de lidt letbenede komedier med rollen som den overfladiske, blanke blondine… men det skal man bestemt ikke tage fejl af!


America’s Sweetheart har nemlig brugt berømmelsen til at udvikle sig til en genial forretningskvinde og, ikke mindst, aktivist.

Udnævnt som ét af de 100 mest indflydelsesrige mennesker i verden i 2006 og 2015 i Time magazine – og én af de 100 mest magtfulde kvinder i verden i 2019 og 2021 i Forbes.


Som producer har hun været med til at skabe mere plads til kvinder i film og dermed bidraget til en mere mangfoldig repræsentation af kvindelige hovedroller.

Det gør det muligt for kvinder verden over at (om)skrive deres narrativ til at kunne rumme de mange nuancer og kompleksitet, som der ligger i at være en kvinde.

Ikke en kvinde set igennem en mands øjne, ikke en kvinde som statist – men en kvinde i hovedrollen i sit eget liv.


Bedre roller til kvinder på film, tak

Reese Witherspoon kæmper for større repræsentation af minoriteter og mere plads til kvinder i både Hollywood og i kulturen generelt. Simpelthen fordi hun blev træt af alle de dårlige roller til kvinder på film.

I was sick of making movies where I was the only female lead on the set. I was sick of seeing scripts where there was one female role, badly written, and yet every actress in town wanted the part because there was nothing else.

(Reese Witherspoon i Vogue Magazine)

Derfor skabte hun Hello Sunshine – et mediehus og produktionsselskab, som sætter en kvinde i centrum af hver eneste historie, de skaber, fejrer og opdager.
Og som belyser kvinders ståsted nu og her, samt mulighederne for at skabe en ny vej fremad.


I den forbindelse arbejder Reese Witherspoon også utrætteligt på at skabe bedre muligheder for kvindelige manuskriptforfattere, som også har en udfordring med at få funding på projekter med kvinder i hovedrollen:

Maybe there is room for a more inclusive idea about who can be on-screen and who can get it funded.

Maybe there are different ways to get content made so that the world we see on-screen looks more like the world we walk through in real life.

Denne hyldest er til Reese Witherspoon for at aflive fordommen om den blonde skuespillerinde i de småplatte komedier - og for at gøre sit til at bane vejen for mere plads til kvinder i Hollywood og resten af verden.

Jeg har dedikeret øvelsen HELLO SUNSHINE til hende; den vil
 få dig til at stråle og giver dig styrken til at tage din plads – med alt det, du er.

Her er HELLO SUNSHINE:

(har du problemer med at se videoen, er du måske ved en fejl kommet til at sige nej til cookies - klik på det lille sorte ikon nede i højre hjørne og vælg 'tillad alle'):

Skriv en kommentar

Mød Anna Bogdanova, adfærds- og træningsekspert

Jeg har de sidste 15+ år lært titusindvis af kvinder, hvordan de får skabt en regelmæssig træningsrutine med 5 minutters mikrotræningsbidder, der er målrettet både nervesystem og muskler, så de får adgang til meget mere styrke, frihed og energi i deres hverdag. 

Spørger du mig, er denne højeffektive træning den vigtigste investering i din fremtid.

Læs mere her

LÆS FLERE ARTIKLER

HVAD ER DIN IDEALVÆGT?

HVAD ER DIN IDEALVÆGT?

Rigtig mange kvinder har et urealistisk billede af, hvilken vægt der er deres idealvægt. Få svaret på, hvad du i stedet bør have fokus på. Læs mere

DET ER IKKE SYND FOR DIG!

DET ER IKKE SYND FOR DIG!

Det er ikke synd for dig, når du træner efter dagsformen og måske er nødt til at skalere en øvelse eller træning ned. Det er derimod at træne klogt.  Læs mere