Læsetid: 2 min

Greta Thunberg - kvinden, der kan flytte bjerge

Hun har frygtløst lagt stemme til en hel generation og bragt vores opmærksomhed hen på én af de største udfordringer verden står over for – klimaforandringer.

Og mens halvdelen af verden elsker hende, ruller den anden halvdel øjne, når de hører hendes navn. Jeg hører til blandt de første!

Greta Thunberg er nemlig et virkelig godt eksempel på, hvor meget indflydelse, vi hver især kan have med vores valg og de ringe i vandet, de skaber. Og så blev hun nomineret til Nobels fredspris i en alder af 16 år!

Greta Thunberg startede sin aktivisme med “School Strike for Climate”, hvor hun i ugevis sad uden for Parlamentshuset i Stockholm for at gøre opmærksom på – og opfordre til at handle på – klimaforandringer.

Det blev begyndelsen på “Fridays for Future”-bevægelsen, hvor millioner af elever verden over bruger deres fredage på klimaaktivisme.


Greta Thunberg, som har modtaget sexistiske og aldersdiskriminerende bemærkninger om hendes unge alder i stil med “angry little girl”, får også italesat den hyppige misforståelse, at (især klima) aktivister er pessimister, som brokker sig og spreder frygt.

Hun mener, at aktivisme er drevet af lige netop det modsatte af frygt.
Det er drevet af håb.


We are doing this, because we are hopeful that we will be able to make the changes necessary.

If we didn’t believe that we are able to make the changes, then we wouldn’t be doing this. We are the ones who have not given up, who still have hope, who still have optimism.

People may call us naive for believing that we can change the world but then please do so, because we know we will be able to change the world if we get enough people with us.

I 2022 samlede Greta Thunberg over 100 af verdens fremtrædende klima- og miljøforskere, grønne økonomer, aktivister, miljøpsykologer, sundhedsforskere og forfattere bag “et monumentalt værk om vor tids eksistentielle udfordring” – Klimabogen.


Klimabogen er et revolutionerende nyt opslagsværk. Et moderne leksikon, der skal hjælpe os med at navigere i den mest komplekse krise i menneskehedens historie (...).

Det er en monumental opgave at formidle klimakrisen, men Klimabogen formår at gøre det.

For Thunberg har sammen med en række af verdens dygtigste klima-, miljø- og samfundsforskere og aktivister skrevet et brag af en bog i et format, vi har manglet.

Denne hyldest er til Greta Thunberg for at have poweren til at kunne flytte mænd, kvinder, magthavere, miljøspørgsmål og holdninger – også i strid modvind.

Jeg har dedikeret en øvelse til hende, som vil gøre også dig i stand til at flytte noget, der ellers virker uoverkommeligt, fordi du lærer at få mange flere muskelfibre på arbejde samtidigt.

Her får du
CHANGE THE WORLD:

(har du problemer med at se videoen, er du måske ved en fejl kommet til at sige nej til cookies - klik på det lille sorte ikon nede i højre hjørne og vælg 'tillad alle'):

Skriv en kommentar

Mød Anna Bogdanova, adfærds- og træningsekspert

Jeg har de sidste 15+ år lært titusindvis af kvinder, hvordan de får skabt en regelmæssig træningsrutine med 5 minutters mikrotræningsbidder, der er målrettet både nervesystem og muskler, så de får adgang til meget mere styrke, frihed og energi i deres hverdag. 

Spørger du mig, er denne højeffektive træning den vigtigste investering i din fremtid.

Læs mere her

LÆS FLERE ARTIKLER