Læsetid: 4 min

FEMALE INVEST - LÆRER KVINDER AT INVESTERE I SIG SELV

Bare rolig. Nu skal det hele ikke handle om økonomi.
I hvert fald ikke kun den del, der har med bankkonti, tal og aktier at gøre.

Men jeg beundrer virkelig de tre seje kvinder – Emma Due Bitz, Camilla Falkenberg og Anna-Sophie Hartvigsen – der står bag Female Invest, som kæmper for økonomisk lighed mellem køn.

Og har gjort det til deres mission at lære kvinder at investere i blandt andet aktier (og dermed i sig selv), så de kan blive frie og uafhængige (der er også noget med en ‘fuck you’-konto, så man altid kan rive rødderne op og sige farvel til dét, som man ikke længere trives i, hvis det skulle blive nødvendigt).

De har for nyligt udgivet bogen Girls Just Wanna Have Funds, og den er altså kommet så bredt ud, at selveste eks præsidentfruen Hillary Clinton måtte have et eksemplar!

NÅR INGEN TROR PÅ ÈN

Da Female Invest i februar i år holdt et event for at fejre deres nye bog, fortalte de også om deres vej fra at være tre studerende på CBS, der fik en god ide…

… til i dag at være med på Forbes ’30 under 30’-liste i finans som de første nordiske kvinder nogensinde – og have betalende kunder i 85 lande og 30 ansatte! Det var en historie med masser af modstand. Modstand, som jeg også selv er stødt på gang på gang i min egen iværksætterkarriere.

For Emma, Camilla og Anna-Sophie handlede det om, at ingen troede på deres budskab. Investering for kvinder? Ha!

Men de stod fast på, at investering og økonomisk uafhængighed er et virkelig vigtigt budskab for kvinder.
Og det er så vigtigt at kunne-turde-ville-insistere på at stå fast, når man kan mærke, at man har noget vigtigt at sige.
Måske er man bare forud for sin tid?

Jeg har selv oplevet et totalt stresskollaps i 20’erne.
Jeg har set min egen mor bogstaveligt svinde ind for øjnene af mig (og dø kun 50 år gammel af kræft - det fortæller jeg om her).
Jeg har haft tusindvis af kvinder igennem mine forløb.
Alle disse oplevelser har vist mig, at alt for mange kvinder mangler muskler at stå imod med.

Men desværre træner de fleste kvinder stadig på en måde, hvor de føler, at de laver en masse og giver sig virkelig meget, fordi de spinner eller løber i timevis hver uge. De flytter sig bare ikke rigtigt.

Jeg vil IKKE stoppe med at tale om, hvor vanvittigt det er, at vores tilgang til kvinders sundhed typisk er, at vi skal være mindre, spise mindre og have lange, slanke muskler (men helst heller ikke for meget, vel).

Men det er jo alt sammen på bekostning af vores muskelmasse – som er vores vigtigste sundhedsopsparing! Vores vigtigste investering i et aktivt liv med færre begrænsninger langt op i alderen!

Nogle gange forstår jeg ikke, hvorfor det er så svært et budskab at trænge igennem med:
At vi faktisk kan yde mindre, ved at styrketræne tungt og effektivt med færre gentagelser – og stadig få meget mere ud af det!

Spinning i flere timer og for lidt mad giver mindre energi, mindre styrke og færre resultater end effektiv styrketræning med en kettlebell i få minutter om dagen.

Som med Female Invest er det et budskab, der til stadighed møder modstand. 
Men så må vi bare blive ved, indtil vi bliver hørt.

DET ER NU, VI SKAL INVESTERE - OGSÅ I VORES KROP

Denne hyldest er derfor til Female Invest for at være med til at sætte lighedstegn mellem kvinder og økonomi.
For at blive ved med at insistere på at lære kvinder at gøre sig økonomisk frie og uafhængige (og ja, også for at være rollemodeller for kvindelige iværksættere).

Vi skal tage ansvar for vores egen økonomi – ikke kun den, der handler om kroner og ører, men også vores kropsøkonomi.

Da jeg i 2016 udgav bogen Smertefri og begyndte at tale om kropsøkonomi, var det faktisk som, at det gik op for folk, at der ikke kun skal være balance på saldoen i banken.
Men også i kropsøkonomien – hvis vi vil have det godt i vores krop og have styrke og energi til hverdagen.

Det er nemlig ikke din krop, den er gal med, hvis du oplever vægtøgning, smerter, begrænsninger eller ubehag.

Du er ikke i stykker.

Du har bare brugt flere ressourcer, end du havde nået at fylde på – eller, i de økonomiske termer:
Du har overtrukket din konto uden at have en opsparing at låne fra. 

 Vi skal lære at investere vores (knappe) energi i noget, der faktisk giver et ordentligt afkast – både når det gælder penge og kroppen.

Og hvis vi investerer i effektiv muskeltræning i mikroformat, giver det mange gange mere igen end udmattende træning med alt for mange gentagelser (eller at lave ingenting).

Og den der ‘fuck you’-konto, som virkelig er manifesteringen af økonomisk frihed og uafhængighed – at du kan gøre, hvad du vil (i hvert fald komme tættere på målet) – den er lige så vigtig, når det gælder din kropsøkonomi.

Det er vigtigt at spare op til tider, hvor vi har brug for at sige ‘fuck you’ eller trække over.
Til når vi kommer langt op i alderen og gerne vil kunne klare os selv uden andres hjælp.
Det nytter ikke at have penge på kontoen til at leve godt, hvis vi ikke har det godt.

Til Female Invest har jeg dedikeret øvelsen INVEST IN POWER, fordi det er det, vi skal: Investere i os selv og skabe det overskud, der giver os magt til at gøre det, vi gerne vil.

Denne powerfulde øvelse er din investering i stærke signalveje fra hjerne til muskler – langt op i alderen.

Her er INVEST IN POWER:Mød Anna Bogdanova, adfærds- og træningsekspert

Jeg har de sidste 15+ år lært titusindvis af kvinder, hvordan de får skabt en regelmæssig træningsrutine med 5 minutters mikrotræningsbidder, der er målrettet både nervesystem og muskler, så de får adgang til meget mere styrke, frihed og energi i deres hverdag. 

Spørger du mig, er denne højeffektive træning den vigtigste investering i din fremtid.

Læs mere her

Explore my blog

HVAD ER DIN IDEALVÆGT?

HVAD ER DIN IDEALVÆGT?

Rigtig mange kvinder har et urealistisk billede af, hvilken vægt der er deres idealvægt. Få svaret på, hvad du i stedet bør have fokus på. Læs mere

DET ER IKKE SYND FOR DIG!

DET ER IKKE SYND FOR DIG!

Det er ikke synd for dig, når du træner efter dagsformen og måske er nødt til at skalere en øvelse eller træning ned. Det er derimod at træne klogt.  Læs mere