Læsetid: 1 min

TV2.DK: MANGE KVINDER HAR ET UREALISTISK BILLEDE AF DERES IDEALVÆGT

TV2.dk skriver: 

Ifølge trænings- og adfærdsekspert skal man flytte sit fokus fra tallet på vægten og i stedet se på, om man føler sig sund og rask. 


Når Caroline Dan fortæller andre, hvad hun vejer, reagerer de ofte på samme måde:

- Wow! Vejer du så meget?

Caroline Dan er 187 centimeter høj, og hun vejer 98 kilo, og det har hun det godt med. 

Men når hun har fået sådan nogle kommentarer, har det gennem tiden fået hende til at tvivle på, om hendes krop er god nok, som den er, eller om hun burde være tyndere.


(...)

Anna Bogdanova er trænings- og adfærdsekspert, og hun oplever, at der generelt er for meget fokus på vægten og ikke den sunde krop.


Det gælder både hos sundhedsplejersken i skolen og hos lægen, hvor der i høj grad bliver skævet til BMI-skalaen, men også i mange kvinders forståelse af, hvad de burde veje, lyder det.


Sådan har det været i mange år, men det burde ikke være sådan, mener hun. 

- Rigtig mange kvinder har et urealistisk billede af, hvilken vægt der er deres idealvægt. Men en idealvægt er faktisk en stabil vægt, fordi kvinder, der har stabil vægt hele livet igennem, lever længere, er sundere og dyrker mere fysisk aktivitet, siger Anna Bogdanova.


Læs hele artiklen her.

Mød Anna Bogdanova, adfærds- og træningsekspert

Jeg har de sidste 15+ år lært titusindvis af kvinder, hvordan de får skabt en regelmæssig træningsrutine med 5 minutters mikrotræningsbidder, der er målrettet både nervesystem og muskler, så de får adgang til meget mere styrke, frihed og energi i deres hverdag. 

Spørger du mig, er denne højeffektive træning den vigtigste investering i din fremtid.

Læs mere her

LÆS FLERE ARTIKLER