Sådan kan overgangsalderen sammenlignes med puberteten

Hvis du står på tærsklen til overgangsalderen - eller er midt i den - får du måske déja vu til pubertetens ups and downs og hormonelle ubalancer. Og det er der faktisk en god grund til! Få forklaringen her.

Både puberteten og overgangsalderen er overgange fra én livsfase til en anden, hvor der sker en ændring i vores hormonelle balance, og kroppen gør sig klar til andre og nye behov.

Faldet i produktionen af østrogen i overgangsalderen forskubber vores hormonelle balance og gør, at hormonet ikke længere på samme stimulerer de områder i hjernen, som regulerer temperatur og blodtryk (hej hedeture!), og vi er derfor nødt til at stimulere områderne på andre måder.

Puberteten er på samme måde en række år, hvor hormonerne skal finde en balance, og indtil den er på plads, kan vi opleve pludselige fald og stigninger, der i den grad kan mærkes både fysisk og på humøret.

Derfor er det slet ikke så mærkeligt, hvis du pludselig føler, at du i tiden op til eller under overgangsalderen føler dig lidt som en teenager igen på nogle områder. Og så kan graviditet og perioder med store belastninger faktisk også udløse samme stormvejr i hormonerne.

Men hvad gør man så, når hormonerne raser op og ned og til siden, og hvordan stimulerer vi de områder i hjernen, som der ikke længere er nok østrogen til at stimulere?

Det kan du høre mere om herunder i et uddrag fra udsendelsen Morgenrutinen på Radio 4, hvor vi taler om ændringerne i både kroppen og hjernen i overgangsalderen + hvordan du imødekommer de nye behov i overgangen ved at stimulere hjerne og muskler med tidseffektiv og strategisk mikrotræning.

Interview i Radio4

Anna Bogdanova - traningsprogram Menopause reset

til dig i overgangsalderen

MENOPAUSE RESET

​​Prøv det hurtigtvirkende træningsprogram MENOPAUSE RESET, som med bare 5 minutters træning om dagen får dig til at føle dig hjemme i din krop igen.