DET ER IKKE SYND FOR DIG!

“Det er IKKE synd for mig!”

Sådan udbrød en kunde til mig til vores første samtale, da jeg nævnte, at det kan være nødvendigt at justere sin træning til dagsformen i ny og næ – for at sikre fremgang på den lange bane, naturligvis – hvis man fx har sovet for lidt én nat.

“Du skal ikke tage særlige hensyn til mig!
Selv hvis jeg har sovet for lidt, skal jeg jo stadig ud og stå på en scene med alt det overskud, som folk forventer af mig!” 

Jeg synes på ingen måder, det er synd for dig, at du har sovet dårligt… sagde jeg til hende.

Det er ikke min opgave at pakke dig ind i vat. Min opgave er derimod at finde den passende forstyrrelse, der vil give dig størst effekt, der holder på den lange bane.  

Men når du tilføjer ekstra fysisk belastning til dit liv, så får du kun den opbyggende hormonelle respons fra den belastning, som du rent faktisk kan restituere fra. Og selvom hovedet beslutter sig for, at det kan vi godt – hvilket selvfølgelig har en positiv betydning for, hvad du er i stand til at klare… 

… så kan du IKKE skille kroppen fra hovedet.

Ethvert krav, vi stiller til vores krop, har naturligvis en pris

Den kan vi godt betale, hvis vi er i en periode med en stor buffer (lidt ekstra på kontoen). Men bliver den buffer spist af manglende søvn, for lidt mad, for lidt bevægelse (indsæt selv andre lignende omstændigheder), så tipper vi altså mod en nedbrydende tilstand.

Og så er der ikke overskud på kontoen til at betale prisen for den ellers planlagte træning lige den dag… 

Jo, du kan da sagtens gennemføre den træning, du har planlagt… men din arbejdskapacitet, stressrespons og træningsrespons vil være anderledes på dage, hvor du ikke har sovet, ikke har spist eller har fået en overvældende besked ind ad døren…

Så en given handling har forskellig effekt alt efter det hormonelle miljø i din krop. Så nej, det er ikke synd for min kunde, for dig eller for mig, og det handler ikke om at tage ‘særlige hensyn’. Det handler derimod om at træne klogt og netop ikke betragte hverken restitution eller nedskalering af en øvelse som et særligt hensyn eller nederlag.

Det er tværtimod det, der gør, at du kan holde træningsrytmen stabil uden de store udsving – og dermed det, som i sidste ende vil give dig de resultater, som du drømmer om.

Anna Bogdanova STRONG THINGS medlemskab - The rockstar edition, mobil billede

STRONG THINGS

Jeg lærer dig at træne efter dagsformen i min træningsklub STRONG THINGS, hvor jeg har håndplukket og sammensat
5 programmer til hele året.

Og afhængigt af dit medlemskab, får du en omfattende backup af skadesforebyggende og genoptrænende programmer, support, workshops og viden, som vil hjælpe dig med at holde gang i træningsrytmen

– og få allermest effekt ud af din tids- og energiinvestering – uanset hvordan dit liv spiller.