Anna Bogdanova - Case Dicte Engberg Jespersen

DICTE ENGBERG JESPERSEN

nu er det mig, der styrer min træning

Før handlede Dictes træning altid om mere og hårdere.
Med Annas træning har hun lært at lytte til sin krop og få resultater med mindre og mere effektiv træning.

Det har altid været afgørende for mig at være fysisk sund, og jeg er ofte gået på opdagelse efter bedre metoder

Det var sådan, jeg stødte på Anna, som jeg blev nysgerrig på, fordi hun talte om træning på en anden måde, end jeg var vant til.

Jeg begyndte lige så stille at undersøge hendes univers, og i 2022 købte jeg mit første online træningsprogram. Jeg trænede allerede meget styrketræning i mit fitnesscenter og var ret veltrænet, men følte stadig, at jeg manglede viden, eller at kroppen kaldte på noget andet.

Da jeg satte mig ind i Annas tilgang, opdagede jeg, at hun taler om klog og effektiv træning. Hun taler ikke om endeløse gentagelser, men ‘effektiv træning’ med færre gentagelser.

Jeg skulle lære at bruge kroppen på en helt anden måde, end jeg hidtil havde gjort. Jeg havde været vant til at køre tre sæt af 12 omgange, ubønhørligt i mange år. Min krop var bomstærk med meget tydelige muskelaftegninger, men havde også sådan en hårdhed over sig, som jeg ikke var tilpas med. 

Jeg trænede altid med højere intensitet, og der skulle altid være flere kilo på vægtene. Jeg skulle altid gøre mere, presse mig selv mere og gøre det bedre.

Først med Annas træning har jeg fået den oplevelse at lytte til kroppen og respektere, når den var træt

Anna har medført en revolution for mit indre og for min krop. Hun har ændret min tilgang, som før var at piske mig selv til noget, der hele tiden skulle være vildere, til nu at respektere kroppen på en anden måde. Nu er det mig, der styrer træningen. Jeg takker hende fra et meget dybt sted i mig for at have lært mig begrebet klog træning.

Klog træning handler jo i bund og grund om at lytte til kroppen. Hvis du en dag er nede på energi, ja men så skal du ikke træne, eller måske bare træne 5-10 min. i stedet for at finde en time til halvanden.

Jeg er blevet blidere mod mig selv - og gladere. Der var noget sammenbidt over den træning, jeg lavede før. Mens jeg i dag har droppet enhver tanke om at træne dårligt. Jeg skal ikke længere stå og presse mig selv mentalt ud til et max.

Jeg har det som om, Anna holder mig i hånden gennem sine videoer og fører mig igennem træningen på en blid måde. Tidligere var jeg aldrig god nok, når jeg trænede, selvom jeg er en af dem, der trænede max. Nu er jeg bare god nok, som jeg er, og i dyb kontakt med kroppen og mig selv.

Det er en vild forandring for mig at have opnået at have fået en bedre fornemmelse for min krop, så jeg rent faktisk er i stand til mærke dens signaler.


Dicte Engberg Jespersen, 49 år, gift, mor til to, bonusmor til tre, mormor til tre, fagkoordinator på Limfjordsbakken i Skive