Wawwa Ohrt

MAN BEHØVER IKKE BLODSMAG I MUNDEN FOR AT FÅ STÆRKE RESULTATER AF TRÆNING

Wawwa dyrkede sport i højt tempo, men skader fik hende til at ændre kurs. Annas tilgang har lært hende, at hun ikke behøver at træne til udmattelse for at få en stærk krop.

Jeg har altid trænet meget kontaktsport og styrketræning i fitnesscenter, men en dag faldt jeg over Anna, og jeg blev tiltrukket af hendes metode og fandt ud af, at hun virkelig ved, hvad hun taler om. Jeg købte adgang til En Stærk Sag og trænede hver dag under Corona. Jeg syntes, det var pragtfuldt og er fortsat lige siden. 


Jeg har tidligere dyrket kontaktsport i 10 år med højt tempo og fart på. Men jeg havde fået en ankelskade og var derfor stoppet med den type sport, og jeg havde faktisk haft lidt svært ved at finde en træningsform, der passer til mig. Annas træning giver mig noget helt andet end den høj tempo træning, jeg har været vant til. Og er langt mere effektiv end den styrketræning, jeg ellers lavede i fitnesscenteret.

Anna har  lært mig, at hvis der er noget, der ikke lige funker, så gå et skridt tilbage og lav nogle af de tidligere øvelser i det program, du følger.  Og så fungerer det enormt godt for mig at høre hendes rolige stemme, der forklarer alting meget enkelt. Det er som om, vi er to, når jeg træner til hendes videoer.

Hele mit liv har jeg dyrket sport i højt tempo sammen med andre, men pludselig lå jeg alene hjemme på stuegulvet og havde det fantastisk.

Det absolut vigtigste for mig er at rulle måtten ud hver anden dag. Om jeg så bare skal ligge og rulle rundt på gulvet. Også fordi jeg helt basalt ved, at min dag bliver meget bedre, når jeg træner, og at min krop samtidig bliver stærkere. 

Jeg sover bedre, jeg er i bedre humør, små problemer bliver ikke pustet op til noget større. Men hvis jeg taber træningen lidt i en periode, så opstår der mere kaos rundt om mig, jeg sover dårligere, jeg drikker et glas vin for meget, jeg bliver irriteret over småting. 

Tidligere var jeg til højt tempo og blodsmag i munden. Men Anna har vist mig, at det ikke er den rette vej. Jeg kan kun nå mine mål ved den lille, men effektfulde og vedholdende indsats.

Da jeg startede med at træne Annas programmer, var det som at starte forfra, og jeg havde mange forbehold over for mikrotræning på 10 minutter, men jeg gav det en chance. Og jeg oplevede en grundlæggende ny kontakt med min egen krop. Jeg var mentalt med, og jeg kunne mærke alt: knogler, krop, nerver. 

For to år siden kan jeg kun huske fornemmelsen af ‘du kommer aldrig til at kunne klare at lave getups på 16 kg eller lave en snatch. Men jo! Fordi jeg lærte at lave dem, tænker jeg, at ALT er muligt.

Wawwa Ohrt,  52 år, tre børn og tre børnebørn, gift, grafisk designer.