Merete Juul Hansen

JEG FIK FØRST RESULTATER, DA JEG BEGYNDTE AT LØFTE TUNGT

Merete har altid været glad for at bevæge sig, men hun blev ikke for alvor stærkere. Da hun begyndte at træne med tunge vægte, skete der noget, og i dag kan hun for første gang i sit liv lave armbøjninger.

Jeg har altid været slank og sportslig. Jeg er tidligere konkurrencesvømmer, har altid cyklet på arbejde og hopper gladeligt på trampolin med mine tre børn. Jeg trives med at være i bevægelse både for mit sind og legeme.

Jeg stødte ved et tilfælde på Anna og blev bare nysgerrig, selvom jeg allerede var meget aktiv. I starten afprøvede jeg bare et par løfteteknikker og spiste mere protein. Men mere skulle der ikke til, før jeg kunne se resultater. Det gav mig mod på mere, så jeg købte adgang til flere af Annas programmer og medlemskabet, som jeg træner efter i dag. 

I gennemsnit træner jeg nok ca. 3 gange 45 minutter om ugen, hvis jeg også tæller de blide flows (sanseflows) og opvarmning med. Motivationen er blevet ved med at være der, både fordi jeg oplevede, at min krop hurtigt blev meget mere tonet, og fordi jeg kom mine ”småskavanker” i ryggen til livs: Jeg er 191 cm høj, har en lang ryg og har ofte haft lidt ondt i ryggen – men den træning, jeg har lavet efter Annas metode, har nærmest gjort mirakler for min ryg. Jeg mærker intet mere.


STÆRKERE MED MINDRE TRÆNING

Det har været vildt at opleve den effekt, som bare så lidt styrketræning har på opstramning, forbrænding og velvære. Hvis man tager 10-20 minutter et par gange om ugen, hvor man løfter tungt, så er tidsforbruget ikke så højt, men man kommer i god form – det er jeg selv bevis på.


"Jeg er meget stærkere end tidligere, selvom jeg altid har været aktiv og sportslig. Men det var meget mere sporadisk og tilfældigt, og jeg havde en tendens til at gøre det samme hele tiden. Jeg løb f.eks. tre gange 5 km om ugen og var derfor hele tiden på et status quo, som bare blev ringere med alderen.

Det fik mig til at indse, at der skulle ske noget andet. At det er en nødvendighed for kvinder at opbygge muskler for at kunne styrke og bevare kroppen. Jeg kunne ikke engang lave en armbøjning førhen – nu kan jeg lave 12 i streg!

Og når jeg spiller squash eller dyrker anden sport, får jeg ofte bemærkninger om, at jeg ser stærk ud. Det er motiverende, men ikke den primære motivation, for træningen er blevet et slags frirum for mig – jeg skal koncentrere mig 100%, når jeg løfter tungt og mærker et mentalt overskud efter træningen eller som minimum et større velvære."

AT LÆRE AT TRÆNE EFTER DAGSFORMEN

Jeg har også oplevet et tidspunkt, hvor jeg ikke fik fremgang, jeg havde ondt i armene og i lysken, og det hele var lidt træls. Men så skrev jeg til Forum for at få vejledning. Svaret, der kom, overraskede mig:

”Når kroppen siger fra, er det ikke altid det fysiske, der er i vejen. Der kan være noget andet, der gør, at træningen ikke kommer videre.”

Jeg kan huske, at jeg fik tårer i øjnene, fordi det ramte spot on i forhold til et manglende psykologisk overskud, jeg kunne mærke i kroppen. Det gav så god mening. Og den psykologiske del bruger jeg en del, efter jeg har lært at træne efter dagsformen. De dage, hvor det mentale er i topform, kan man give den ekstra gas. Men man kan og skal ikke hele tiden være top motiveret for noget. Derfor fungerer denne træningsform i længden for

Merete Juul Hansen
46 år, tre børn 9, 12 og 14, gift, HR Partner