”JEG TROEDE, DET VAR FOR SENT, OG JEG MÅTTE LEVE MED MIN KONEKROP”

SITUATION FØR

– Jeg har i mange år vejet 63-64 kilo, men begyndte at tage lidt på og tabte det ikke igen, så jeg endte med at veje 68 kilo og have en ret høj fedtprocent. Derfor ville jeg gerne tabe mig og strammes op. Jeg trænede tre-fire gange om ugen i fitnesscenter, hvor jeg både løb, dansede og styrketrænede. Men jeg syntes ikke, at der var nogen fremgang. Jeg tog bare ned og løftede de samme vægte hver gang. Derudover var jeg også stresset og led af hovedpine, muskelspændinger og havde problemer med at sove om natten.

VENDEPUNKTET

– I stedet for at træne flere timer om ugen gjorde jeg, som Anna anbefaler: Trænede 4×15 minutter om ugen, og jeg kom hverken i dårligere form eller tog på af at træne mindre. De to første uger skulle jeg faktisk slet ikke lave noget, der handlede det om at lave afstressende øvelser. Derudover brugte jeg appen Brain Wave til at meditere, inden jeg skulle sove. Det handlede om at få kroppen til at falde til ro, inden at jeg begyndte at bygge den op igen. Derefter begyndte jeg at træne med kettlebells. Det er styrketræning, men jeg får også pulsen op, fordi vægten skal accelereres. I dag træner jeg mellem en og halvanden time om ugen.

AHA OPLEVELSEN

– Hvor vigtige kulhydrater er på de rigtige tidspunkter.

RESULTATERNE

– Efter 11 uger kunne jeg tydeligt se, at numsen var løftet, og maven var fladere. Og samtidig blev jeg stærkere. I dag vejer jeg lige under 66 kg, men det bekymrer mig ikke, at det er lidt mere end de 63 kilo, jeg vejede engang, for meget af det er jo muskler. I det hele taget er jeg holdt op med at bekymre mig så meget om min vægt, i stedet fokuserer jeg på, at tøjet sidder pænere, og kroppen er strammet op. Derudover har jeg sluppet mine spændinger, og selvom der også er sket andre ting i mit liv, er jeg sikker på, at træningsmetoden har spillet en rolle. Især kan jeg mærke, at den har betydning for min søvn, der er blevet meget bedre. Nu sover jeg godt om natten, og det er en velsignelse. Jeg har også fået en langt bedre appetitregulering. Før spiste jeg altid, fordi jeg var bange for at blive sulten, men nu spiser jeg, når jeg er sulten og lader være, når jeg ikke er.

BEDSTE RÅD

– Skriv træningsdagbog. Tit kan man ikke se fremskridt fra uge til uge, men når du skriver træningsdagbog, kan du gå to-tre måneder tilbage, og så kan du se din udvikling. Og jeg kender ikke nogen, der ikke bliver motiveret af fremgang.

Malene

Alder: 44 ÅR.
Forløb: Har været i gang siden september 2014.
Metode: Skyhøj forbrænding 21 dage, stabilisering og 21 dage igen

„Jeg blev tykkere til trods for stenalderkost og fitnesstræning”

Trekantcoral

Annas kommentar

DERFOR VIRKEDE DET FOR MALENE

Stress ændrer kroppens fysiologi, så forbrændingen bliver mindre fleksibel. Det vil sige, at din krop har sværere ved at forbrænde både fedt og kulhydrater, når den ikke er i balance. Derfor skal din krop først og fremmest være stressfri, så den har ressourcerne til at restituere fra det, du byder den. Det handler om at opfylde dens reelle behov, hvad enten det er søvn, mere hvile, flere pauser og så videre. Derfor kan det også være mere hensigtsmæssigt at lave vejrtrækningsøvelser eller kropsøvelser, der afstresser kroppen, i stedet for at tage en spinningtime.
Tænk: Træning skal bygge op, ikke rive ned.