Læsetid: 3 min

Du kan træne din hud flere år yngre

Fysisk aktivitet påvirker vores hud. Når musklerne arbejder, producerer de hormonlignende stoffer (myokiner), som kan påvirke mange andre dele af kroppen – og forskning tyder på, at ét af de her myokiner har betydning for træningens foryngende effekt på huden.
 
Med andre ord:
 
Træning har stor betydning for din huds alder. Men vidste du, at du også kan træne din hud direkte? Hæng på, så får du forklaringen på hvorfor og hvordan.
 

HUDEN ER KROPPENS STØRSTE ORGAN

Med et overfladeareal på 1,5-2 kvadratmeter er huden kroppens største organ, men sjældent i fokus, når det gælder træning. Men huden og dens mange lag, inklusive nerveender, støttende bindevæv og underliggende muskler kan faktisk trænes lige så målrettet som vores dybereliggende kernemuskler – endda med samme resultat!
 
Mere spændstighed, styrke og glød, men også færre spændinger og bedre bevægefrihed.

 

 
Hvis du har læst med hos mig før, har du helt sikkert hørt mig sige, at det er musklerne, der former din figur og er med til at forebygge livsstilssygdomme.

Det er derfor (livs)nødvendigt at styrketræne for at vedligeholde eller (gen)opbygge muskelmassen, som naturligt bliver mindre med alderen, særligt for kvinder.

Men musklerne lige under din hud er også, sammen med bindevævet, med til at støtte huden, fylde den ud og holde den stram. Hvis de svinder ind, har huden altså ikke noget at stramme op over – og så går flugten altså sydpå!

Det har derfor en akut foryngende effekt at arbejde målrettet med at styrke de muskler og det bindevæv, som populært sagt ‘holder sammen på det hele’.

Med alderen mindskes i øvrigt også produktionen af væksthormon, og med det falder produktionen af kollagen, som de fleste af os nok kender fra skønhedsbranchen som ‘mirakelproteinet’, der holder huden spændstig.

Men træning af musklerne stimulerer faktisk også produktionen af væksthormon og dermed kollagen → så når du motionerer din hud, herunder musklerne, booster du aktivt produktionen af kollagen, så din hud bliver fyldigere, spændstigere og mere modstandsdygtig!

VIL DU I GANG MED AT STYRKETRÆNE DIN HUD?

Så prøv lige denne øvelse, som hedder REACTIVATOR.
 
Den er første skridt til at komme til at arbejde med de nerver, muskler og bindevæv, der holder dit ansigt “på plads”.
Den løsner op for de nerver, som aktiverer ansigtets opstrammende muskler og er derfor en forudsætning for, at du kan få fat i de muskler, som vil give midten af dit ansigt et løft. Ligesom med ansigtsyoga, der for alvor har skabt ekstra fokus på, at vi ikke kun kan gøre noget for vores krop, men også vores ansigt, vil du også med dette program føle både mere velvære, ro og glød. Men jeg taget øvelserne et skridt videre som aktiv træning af både muskler, nerver og bindevæv. Øvelserne har ikke kun fokus på at styrke dine muskler, men starter allerede ved at skabe kontakt til de mange nerver under huden, da forudsætningen for at kunne arbejde med de rigtige muskler er, at de rigtige nerver er i stand til at få fat i de rigtige muskler. Rækkefølgen er altså først nerver → så muskler.

Inde på webshoppen kan du finde LIFTED face og LIFTED legs i en samlet pakke som LIFTED duo, der giver dig en top til tå opstrammer. 

PS! Velfungerende nerver i ansigtet er også vigtige for, at du kan producere nok spyt og fordøjelsesenzymer, så en god fordøjelse starter faktisk med nerverne i dit ansigt!

Mød Anna Bogdanova, adfærds- og træningsekspert

Jeg har de sidste 15+ år lært titusindvis af kvinder, hvordan de får skabt en regelmæssig træningsrutine med 5 minutters mikrotræningsbidder, der er målrettet både nervesystem og muskler, så de får adgang til meget mere styrke, frihed og energi i deres hverdag. 

Spørger du mig, er denne højeffektive træning den vigtigste investering i din fremtid.

Læs mere her

Explore my blog

HVAD ER DIN IDEALVÆGT?

HVAD ER DIN IDEALVÆGT?

Rigtig mange kvinder har et urealistisk billede af, hvilken vægt der er deres idealvægt. Få svaret på, hvad du i stedet bør have fokus på. Læs mere

DET ER IKKE SYND FOR DIG!

DET ER IKKE SYND FOR DIG!

Det er ikke synd for dig, når du træner efter dagsformen og måske er nødt til at skalere en øvelse eller træning ned. Det er derimod at træne klogt.  Læs mere