HVAD DIT UNDERLIV KAN LÆRE AF EN JAGERPILOT, SÅ DU KAN HOLDE TIL MERE HOP, LØB OG FYSISK ANSTRENGELSE

Vidste du, at det kun er 30 år siden, at kvinder fik adgang til uddannelsen til jagerpilot i Danmark. JA! 😳 

Selvom det er mere end 100 år siden, at kvinder fik stemmeret i Danmark… så skulle der altså gå mere end et halvt århundrede til, før vi fik ret til at uddanne os på lige fod med mænd til jagerpiloter (og den første - og foreløbigt eneste! - danske kvindelige jagerpilot blev først udklækket i 2006). Hvorfor?

Ja, der er sikkert mange årsager, men én af dem, som virkelig chokerede mig, var, at man var bange for, at det kunne skade kvinders underliv! Altså at blive udsat for så mange G-kræfter (den belastning, der opstår på grund af flyets accelerationskræfter), som man jo unægteligt gør i sådan en jetjager, skulle kunne gøre skader på kvinders underliv - og dermed deres fertilitet. Påstanden er i øvrigt aldrig blevet dokumenteret, skal det lige siges.

Men helt tilbage i 1893 skrev den dengang anerkendte gynækolog Frantz Howitz bogen “Bidrag til sundhedslære for kvinder”, og første bud i den var, at kvinder skulle holdes væk fra bøgerne (og dermed uddannelse). Hvis de sad for meget stille og brugte hjernen for meget, ville der nemlig ikke komme nok blod til underlivet! 

Siden har man altså prøvet at finde dokumentation for, at den fysiske belastning ved at flyve en F16 skulle kunne skade kvinders underliv, for det skulle de da selvfølgelig skånes for. Heldigvis er den slags fortid - og Danmarks første og eneste kvindelige jagerpilot, Line Bonde, er da også blevet mor. Så’ deeet…

Men helt ærligt… lad os lige tale lidt mere om det underliv der, som er så vigtigt. 

For jeg oplever, at rigtigt mange kvinder ikke tør løbe, hoppe eller sprinte, fordi de er bange for, at de lækker. 

Eller… de antager, at det bare er sådan, dét er – at man lækker, når man dyrker fysisk aktivitet, især efter en vis alder… og så er der ikke andet for end at udstyre sig med et trusseindlæg med ekstra høj sugeevne inden løbeturen. 

Men hey!

Selvom hele 10% af alle kvinder har regelmæssig inkontinens; 20% af kvinder over 75 år oplever det dagligt – og mindst halvdelen af alle kvinder oplever urininkontinens på et tidspunkt i deres liv, så behøver det ikke at forblive en hæmsko.

Der kan faktisk godt gøres noget ved, at du måske går og lækker lidt ved belastning.

Og kvinders underliv kan tåle en hel del mere, end vi tror!


Det handler bare om, at indflyvningen i dén form for træning, som involverer hop, stød, landinger og anden form for anstrengelse, skal foregå på en helt anden måde, end de fleste er vant til.

WINGWOMAN, som mit nye program hedder, vil gøre dig flyvende uden besvær eller bekymringer i den retning.