MIKROTRÆNING - DEN KLOGE KVINDES GENVEJ

Mikro indsats giver dig maksimalt afkast – så let er det at skabe ringe i vandet

Hvad er det første, du tænker på, når du slår øjnene op om morgenen?

Hvilken dejlig dag, der venter dig?
Hvad du glæder dig mest til?

Eller tænker du mon på...

Alt det, du skal nå – og som du allerede er bagud med?

 

Kører din hverdag i et højt tempo, har du næppe overskud til også at tænke på at få pulsen op til træning.

Og selvom om du ville være i stand til at mønstre en smule overskud til et nyt projekt, er det meget normalt, at både din motorik og indlæringsevne vil være udfordret i perioder med meget "run" på.

 
Føler du dig presset, kan du med andre ord ikke magte at begynde at træne - eller holde fast i et krævende træningsprogram særligt længe.

Skal du så bare lade stå til og acceptere, at du ikke kan blive ”sådan en, der træner”?

Nej, bestemt ikke. 

 

Jeg har en god idé!

Drop tanken om decideret træning for en stund.

I øjeblikket har du mere brug for at bryde din træning ned i mindre bidder af max. 5 minutter varighed.

Dét er tanken bag det, jeg kalder mikrotræning.

 

Små veltilrettelagte skub mod mere styrke, spændstighed og overskud

Mikrotræning er i familie med tidseffektiv træning, som jeg præsenterede i formatet "4x15 min. om ugen" tilbage i 2014, i bogen "Skyhøj Forbrænding".

Men mikrotræning er først og fremmest møntet på personer, der af den ene eller anden grund ikke kan, vil eller har lyst til ”rigtig” træning. 

Mikrotræning kan også supplere din almindelige træning - eller erstatte den i perioder, hvor du ikke træner, men gerne vil holde din træningsrutine og din form vedlige, i et eller andet omfang. 

 

Nøglen til succes med mikrotræning ligger i frekvens

Frekvens er vigtigere end varighed eller intensitet.

Du bliver hurtigere bedre til noget, når du gør det tit og mens du er frisk og fokuseret, end når du gør noget til udmattelse og sjældent.

Mikrotræning lægger op til, at du med lethed kan gøre det regelmæssigt.

Når du øver dig i at gøre noget nemt ofte, opbygger du momentum til at kunne gøre sværere ting ofte.

Det er bedre at træne 5 minutter hver dag, end 1 time én gang om ugen.

I stedet for at bruge energi på at regne ud: “hvad er den optimale løsning?” og “hvor tit skal jeg gøre det?” overvej i stedet:

Hvad er dét, som jeg kan gøre tit?”

 

Mikrotræning er godt for helbredet!

Pointen om frekvens bliver bakket op af et relativt nyt studie, præsenteret på sidste års "Exercise as medicine" konference. 

De har sammenlignet effekten af 6 x 5 minutters bevægelse dagligt og 1 x 30 minutter, bl.a. målt på blodsukkerregulering og inflammationsmarkører - og fundet, at flere små bidder er mere effektivt for sundheden (og formen). 

Det betyder dog ikke, at du ikke får noget ud af at mikrotræning, hvis du kun kan finde tid til at udføre den 1-2 gange om dagen.

 

Mikrotræning er designet til at skubbe til fysiologiske og neurologiske kredsløb, som åbner op for flere gear i din forbrænding og øger din lyst og dit overskud til at bevæge dig mere i din hverdag.

Den ligner ”almindelig” træning på den måde, at den sætter din puls i vejret og stimulerer din krops muskelgrupper og kredsløb.

I den form for mikrotræning, jeg underviser i, har jeg også indlagt særlige muskel- og knoglestimulerende teknikker, som giver dig op til 5x gange træningseffekt inden for den samme tidsramme. 

Træningsmetoden giver dig blandt andet større styrke, spændstighed, kropsbevidsthed, bevægelsesfrihed- og glæde.

Køber du ind på mikrotræning som små særligt tilrettelagte skub, der sætter gang i processer, der blandt andet hjælper din energi på vej og vækker din lyst til at bevæge dig (mere), har du allerede taget et stort skridt i den rigtige retning.

 

Det får du ud af mikrotræning:

  • Bedre blodsukkerregulering og insulinfølsomhed (deraf bedre muskelopbygning og fedtforbrænding)
  • Større energi og mentalt fokus
  • Større velvære og øget lykkefølelse
  • Øget iltoptagelse og mælkesyretolerance (hvis intensiteten er høj nok)

Mikrotræning er adfærdsdesign  

Mikrotræning er, lige som tidseffektiv træning, designet som en adfærdsregulerende dominobrik, som forstærker sunde vaner i din hverdag uden at du nødvendigvis lægger mærke til det – og uden at du føler, at din to-do-liste bliver længere.  

Ét af mikrotræningens vigtige formål er at få dig over barrierer – ingen tid, energi eller for mange smerter – der gør, at du bevæger dig for lidt til daglig. Når du begynder at bevæge dig mere, bliver du sundere og får også større mod på at træne – og meget mere ud af din træning.

Mikrotræning kræver altså en meget lille indsats, der i sidste ende betyder, at du – mens du bliver sundere – frigør mere tid og energi til de områder af dit liv, som betyder mest for dig.

 

Lad mig guide dig igennem en smagsprøve her: 

 

Hvad siger du? 

Kunne du tænke dig at give mikrotræning et forsøg?

 

Du får 28 øvelser på video - 1 om dagen i din indbakke (og alle sammen i en fin oversigt på en lukket hjemmeside). 

Videoer er follow-along - dvs. du skal ikke sætte dig ind i noget forinden. Du skal bare trykke "play" og følge med, når jeg instruerer dig, som var jeg hjemme i din egen stue med dig :) 

Alt sammen dit at beholde for evigt, når du først har købt adgang.